Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Gaby: “Dit is het gezelligste huis in de mooiste straat van Nijmegen”

Door Jurgen Smit 15 oktober 2018

Bovenaan de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, woont Gaby Teunissen (22). Samen met 9 (!) medebewoners deelt ze ‘Villa Hezel’ en daar is ze maar wat blij mee. “Ik hoef hier voorlopig echt nog niet weg.” 

Brandtrap

Je moet een aardig parcours afleggen om in de kamer van Gaby te komen. Via de achterkant van het pand kom je via een soort brandtrap op het dakterras. Vervolgens moet je door de keuken een smalle, steile trap op om bij de studente bedrijfseconomie aan te kunnen kloppen. Of ja, kloppen is niet nodig, bij Villa Hezel zijn de deuren open als mensen thuis zijn. “We doen regelmatig met zijn allen dingen samen en er is altijd wel iemand thuis. Dit weekend zijn we nog met zijn allen de verjaardag van een huisgenoot (30) gaan vieren.”

Familiewerkzaamheden

Gaby is heel blij met haar woonruimte. Ze heeft uitzicht op de Lange Hezelstraat en heeft in augustus samen met familie en vrienden de hele kamer onderhanden genomen. “Ik ben hier een paar jaar geleden komen wonen, maar ben deze zomer binnen het huis verhuisd. Deze kamer was fijner, maar er moest nog een hoop gebeuren. De muren waren bijvoorbeeld helemaal zwart geworden, net als de vensterbank. In een week tijd hebben we toen alles opgeknapt. Nu zit ik regelmatig in de vensterbank naar mensen te kijken, heerlijk toch?”

Gaby Teunissen
Gaby in haar kamer. De muur achter haar heeft ze laten stuken door haar Opa! (Foto: Indebuurt)

Niet zelf opgegeven

Een vriendin vond dat Gaby zich op moest geven voor de rubriek ‘binnenkijken bij’. “En eigenlijk ben ik zelf ook wel trots op het resultaat. Het is nu helemaal zoals ik het wil. Mijn opa heeft hier nog een muurtje gestuukt, mijn ouders en vrienden hebben geholpen met de rest. Ik wil nog iets laten doen aan de wastafel en daar helpt mijn oom me binnenkort mee. De hele familie helpt dus, haha.”

Huisgenoten

Wie aan 10 huisgenoten denkt, denkt waarschijnlijk aan een studentenhuis. Toch is het dat niet meer. “Ik ben eigenlijk nog de enige echte student hier, de rest werkt allemaal. Niet dat dat perse moet hoor. We zoeken nu ook weer een nieuwe huisgenoot, maar onder de 20 is wel echt een no go. Da’s trouwens wel de leeftijd die ik had toen ik hier in Villa Hezel kwamen wonen, maar omdat de meeste huisgenoten ouder dan ik zijn, moet het wel een beetje bij elkaar passen.”

Villa Hezel zit boven winkel Heydenrijck. Gaby’s kamer zit op de tweede verdieping. (Foto: Indebuurt)

Naam van het huis

Villa Hezel is trouwens geen echte villa, maar groot is het pand wel. En scheef. “Mijn kamer en die van mijn huisgenootje lopen naar elkaar toe af. Het is net een halfpipe, een knikker rolt zo de hele kamer door.” Niet zo gek, want het pand staat er al sinds de 17e eeuw, zo weet huisgenoot Eelke. “Maar hoe we aan de naam zijn gekomen, dat weet ik niet precies. Verderop in de straat heb je wel Huize Hezel, dus misschien dat we ons huis daarom Villa Hezel zijn gaan noemen. We hebben ooit een beerpongtoernooi gehouden tussen Villa Hezel en Huize Hezel. Niemand weet meer wie er toen gewonnen heeft, haha. Dat moeten we dus een keertje over doen.”

Nijmegen

Gaby zit voorlopig goed in de Lange Hezelstraat. “Ik kom uit Duiven en toen ik ging studeren wist ik al dat ik naar Nijmegen wilde verhuizen. Duiven is iets meer op Arnhem gericht, maar met die stad heb ik veel minder. Nijmegen is een super leuke stad. Heel levendig, maar ook gemoedelijk. Ik zie mezelf hier nog wel lang blijven. Ook in dit huis trouwens. Het is hier zo gezellig, ik betaal niet zoveel huur en ik woon in de mooiste straat van de stad. Wat wil je nog meer?”

Check hier hoe Gaby’s kamer er van binnen uit ziet!

Nieuwe kamer, nieuwe muur. Gemaakt door haar opa! (Foto: Indebuurt)
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Het gemeenschappelijke dakterras van Villa Hezel. (Foto: indebuurt)

Lees ook:

Denise woont aan de Waalbandijk: ‘We zijn echt bevoorrecht met dit uitzicht’

Wie vanuit de stad richting het Honigcomplex fiets, doet dat via de Waalbandijk. Wij mochten binnenk...

Suzan heeft uitzicht op de Grote Markt en de Stevenskerk: ‘hier was vroeger de Lakenhal’

Er zijn van die plekken waarbij elke Nijmegenaar helemaal wegzwijmelt. Suzan (25) woont gewoon op zo...

 

 

 

adv.