Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij de dames van Ovum Novum: ‘We zijn net een gezinnetje’

Door Jurgen Smit 10 september 2018

Chantal (21), Bente (21) en Davita (20) leerden elkaar kennen bij studentenvereniging Ovum Novum. Sinds maart 2018 wonen ze ook nog met zijn drieën in één huis. “We zijn net een gezinnetje,” vertelt Bente. 

Samen fietsen

Het huis van de dames ligt in Neerbosch-Oost, niet heel dichtbij het centrum van Nijmegen voor actieve studenten. “Het is wel een eindje fietsen als je bijvoorbeeld een feestje hebt gehad. Maar omdat we alle drie bij dezelfde vereniging zitten hebben we vaak ook dezelfde feestjes. Het samen fietsen is wel weer gezellig,” vertellen ze.

Geen studentenflat

Chantal, Bente en Davita eten vaak bij de vereniging, maar als dat een avondje niet zo is eten ze samen, thuis. “We zijn eigenlijk net een gezinnetje. Het leuke aan Nijmegen is dat het net een groot dorp is. Je komt veel bekenden tegen. Onze woning is geen studentenflat, dus met de buren hebben we weinig contact. Als er een feestje is, is dat meestal niet bij ons thuis. Het is sowieso ver fietsen voor mensen die in de stad wonen, en omdat we in een flat wonen moet je wel rekening houden met elkaar.”

Bekijk hier de foto’s van de woning van de dames:

adv.