Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rebecca in Noord: ‘De Waalbrug zit alleen tussen je oren’

Door Jurgen Smit 23 juli 2018

Rebecca Langedoen (46) is op en top Nijmegenaar. Het grootste deel van haar leven woonde ze in Nijmegen-Oost en sinds 1,5 jaar heeft ze haar plekje gevonden in Nijmegen-Noord. “Ik voel mezelf hier zo fijn, ik wil echt nooit meer terug!”

De woning van Rebecca is te vinden in het appartementencomplex aan de Dalidastraat, tegenover de toren van LentMark. Vanaf haar balkon kijkt Rebecca uit op de Lentse plas. “Geweldig toch, bij mooi weer zie ik hier allerlei ouders met kinderen en hun opblaasdieren naar het strand gaan.”

binnenkijken Rebecca
Het uitzicht vanaf het balkon van Rebecca.

Rebecca woont samen met haar 15-jarige zoon in het nieuwe en ruime nieuwbouwappartement. Haar inrichting valt te omschrijven als licht, rustig, maar toch met veel kleurtjes. “Ik heb het bewust niet te vol gezet met meubels”, vertelt Rebecca. “En ik hou wel van kleurtjes, maar ook weer niet te fel. Ik denk dat het me redelijk goed gelukt is om het een beetje rustig te houden.”

Een woning met ‘ruimte’

Binnenkijken Rebecca
Rebecca is blij met de ‘lange’ eettafel. Die scoorde ze op Marktplaats. Ook de kleurrijke klok aan de deur doet ze nooit meer weg.

Dit is de eerste woning waar de Nijmeegse een beetje ‘de ruimte’ heeft. “Vroeger zag ik allerlei dingen bij andere mensen waarvan ik dan dacht: dat wil ik ook. Bijvoorbeeld de vitrinekast met allerlei verschillende kopjes. Die kopjes heb ik van rommelmarkten en tweedehands winkels.”

Meubels van Ikea en Marktplaats

De meubels van Rebecca komen van onder meer Ikea en Marktplaats. “Ik ben echt zo blij met mijn lange eettafel. Die heb ik gescoord op Marktplaats. En op de klok ben ik gevallen omdat er zoveel kleurtjes in zitten. Het is niet alleen een klok, maar eigenlijk ook meteen een kunstwerkje voor aan de muur.” Ik heb trouwens ook nog veel meubels meegenomen vanuit mijn oude woning in Nijmegen-Oost. De bank bijvoorbeeld.”

‘Het is superfijn om hier te wonen’

Binnenkijken Rebecca
Het appartementencomplex waar Rebecca woont.

Rebecca heeft naar eigen zeggen ‘haar geluk gevonden in Nijmegen-Noord’. “Het is een hele fijne en jonge wijk met veel bewonersinitiatieven. Er komt ook steeds meer horeca zoals LentMark, het Ketelhuis en we hebben nu ook een Eten en Drinken. Om echt te winkelen ga ik veel naar bijvoorbeeld Elst en Huissen. Maar ook in het centrum van Nijmegen ben je zo. Met de fiets sta ik binnen 12 minuten op Kelfkensbos. Veel mensen denken dat het een enorme afstand is naar de stad maar die Waalbrug zit echt alleen tussen je oren.”

‘Kat Denswill vindt het prima hier’

Niet alleen Rebecca en haar zoon hebben het naar hun zin, ook kat Denswill leidt een prima leventje. Rebecca: “Hij is ooit aan komen lopen toen we nog in Nijmegen-Oost woonden. Hij is ontzettend aan ons gehecht. Met mooi weer zit hij graag op het balkon. Voor de rest is het een echte binnenkat en ook hij is hier supergelukkig!”

Denswill Rebecca

De woning van Rebecca is precies goed zoals ie nu is. “Ik heb geen wensen meer voor andere meubels of een andere stijl. Ik vind het helemaal prima hier en ik ben hier echt gelukkig!

Meer foto’s van de woning van Rebecca vind je hier:

Mogen wij bij jou binnenkijken?

Ben jij trots op jouw villa, rijtjeshuis of studentenkamer? En woon je in Nijmegen? Dan zoeken wij jou? Wij komen graag bij je binnenkijken! Meedoen aan deze rubriek? Stuur ons dan een berichtje, dan maken we een afspraak: nijmegen@indebuurt.nl

Meer over

Wonen

adv.