Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x hierom is wonen in de ‘De Kuul’ zo leuk

Door Jurgen Smit 3 december 2017

De Wolfskuil, in de volksmond ook wel ‘de Kuul’ genoemd, is the place to be om te wonen, en wel hierom!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Er staat een molen

Molen
De Witte Molen in de Kuul.

De Witte Molen aan de Looimolenweg is de oudste van de nog bestaande twee windmolens in Nijmegen. De molen werd gebouwd in 1760 (!) en was oorspronkelijk een beltmolen. Inmiddels kun je in het naastgelegen Sfeerhuys feesten organiseren. Dit Hollandse tafereeltje krijg je zomaar cadeau in de Wolfskuil!

Er zijn nog huizen te koop

Er zijn nog huizen te koop in de Kuul.

In Nijmegen-Oost moet je ongeveer achtennegentig jaar inschrijftijd hebben om te kunnen huren, of minstens 3,5 ton hebben om te kunnen kopen. In de Wolfskuil krijg je nog wat makkelijker een voet tussen de spreekwoordelijke deur. Ook leuk: de wijk wordt steeds populairder, dus je huis wordt waarschijnlijk ook steeds meer waard!

Er is een kinderboerderij

Ganzen wassen zich bij kinderboerderij Kobus.

Midden in een woonwijk vind je gewoon een heuse kinderboerderij! De kinderboerderij heet ‘Kobus’ en is erop gericht om zowel kinderen als volwassenen kennis te laten maken met koeien, varkens, zwanen en andere leuke boerderijdieren. Geweldig!

Er wordt nog werk gemaakt van een voortuin

Voortuin
Een voortuin in de Kuul.

Waar in veel delen van ons mooie Nijmegen ‘De Voortuin’ voor lief wordt genomen, is dat in de Wolfskuil niet zo. Daar sieren verschillende kleurrijke voortuinen het straatbeeld. Een stuk gezelliger als je het ons vraagt!

Er is een winkelcentrum

Wolfskuil
Deel van het winkelcentrum in de Wolfskuil.

Mocht je nu denken ‘Ja, maar met zoveel voordelen zullen de winkels wel heel ver weg zitten’ dan hebben we nieuws voor je: er is een winkelcentrum! Met een Albert Heijn, een Aldi, een Kruidvat, een Zeeman, een zonnebank, een Bruna, een kapper en nog veel meer. En je kan er ook nog eens makkelijk parkeren.

Autenthieke winkeltjes

Turks bakkertje in de Wolfskuil.

En voor wie nu dan denkt ‘Ja, maar dan zijn er vast geen authentieke winkeltjes!’ nog meer goed nieuws: die zijn er ook! Van Iraanse bakkers tot aquariumwinkels en andere leuke speciaalzaakjes, je vindt het allemaal in de Kuul.

Er is een speeltuin

Wolfskuil
Speeltuintje in de Wolfskuil.

Heb je kids? Ook dan is wonen in de Wolfskuil helemaal niet verkeerd. Je hebt er bijvoorbeeld dit leuke speeltuintje waar de kleintjes naar hartenlust van de glijbaan kunnen. Stel je een warme zomeravond voor en leuke buren: beter wordt het niet!

De Kuul ligt op loopafstand van het centrum

Hezelpoort
Via de Hezelpoort loop je zó het Kronenburgerpark of de Lange Hezelstraat in.

Zin om te shoppen? Loop je toch gewoon even naar de stad! Het grootste deel van de Wolfskuil ligt namelijk op loopafstand van de prachtige Nijmeegse binnenstad.

Er hangt al met al een keigezellig sfeertje daar in de Kuul

Wolfskuil
Een boekenkastje in een voortuin in de Wolfskuil. Je neemt een boek mee, en laat er een achter voor een volgend persoon.

Wij werden laaiend enthousiast van onze tocht door de Kuul. Het is er gezellig, er is een grote diversiteit aan bewoners en er staan nog stoeltjes (en boekenkasten!) in de voortuin. Zo zien wij het het liefst!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.