Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Knallen met die kleuren bij Nonna Nini in Nijmegen

Door Jurgen Smit 2 juni 2017

Saskia Vermeer (37) wordt superblij van kleine meisjes die rondzwieren in één van haar jurkjes. Deze jurkjes ontwerpt en naait Saskia allemaal zelf. Haar eigen label Nonna Nini verkoopt ze in het gelijknamige en superschattige winkeltje aan de Stikke Hezelstraat in Nijmegen. 

Een explosie van kleuren. Dat is de beste omschrijving voor wat je ziet als je Nonna Nini binnenstapt. Of je nu wil of niet, van al die kleurtjes word je gewoon vrolijk. “Ouders hebben nogal de neiging om kinderen wat saaie kleren aan te trekken”, vertelt Saskia. “Ik heb juist zoiets van, laat die kinderen maar lekker opvallen, dat is toch juist leuk? Ik zeg: knallen met die kleuren!”

Lekker opvallen

Nonna Nini jurkje
De jurkjes van Nonna Nini staan bekend om de uitbundige kleuren.

Opvallen doen de kids in de kleren van Nonna Nini. De met name jurkjes (‘maar ik verkoop ook jongenskleding!) zijn verkrijgbaar in allerlei grappige en schattig prints in de meest uiteenlopende jurken. Saskia: “De stoffen laat ik speciaal voor Nonna Nini ontwerpen. Het is ademende stof van bijna 100 procent katoen.” Met allerlei kleurencombinaties zoekt Saskia steeds het randje op. “Sommige klanten zijn geneigd om bij een rood jurkje een rode haarband uit te kiezen. Ik pak er dan bijvoorbeeld een gele haarband. Combinaties die eruit springen dus.”

Grappige kussentjes en hippe nachtlampjes

Nonna Nini cadeautjes
Voor grote en kleine prijsjes shop je leuke cadeautjes bij Nonna Nini.

Bij Nonna Nini is niet alleen kleding te koop. In de kasten zijn ook grappige kussentjes en hippe nachtlampjes te vinden. Ook verkoopt Saskia haarklemmetjes, sjaaltjes en kraamcadeautjes. Dat Saskia op deze dag eigenlijk in de winkel staat, is louter toeval. “Meestal staan mijn moeder of mijn dochter in de winkel. Nonna Nini is een echt familiebedrijf. Zonder hen zou ik het ook echt niet redden. Ik ben zelf meestal te vinden in mijn naaiatelier waar ik werk aan al onze producten.”

Kussentjes maken op kinderfeestje

De Nijmeegse creatieveling werkt heel graag met bandjes, kantjes, roezeltjes en rozetjes. “Stel dat je alleen maar dezelfde jurkjes maakt dan kan ik me voorstellen dat het maken van een tiende jurkje heel saai is. Maar ik maak zoveel verschillende dingen. Ik kom achter de naaimachine totaal tot rust.” Wil je trouwens met je jarige kind een keer niet naar een binnenspeeltuin? Geef dan eens een kinderfeestje bij Nonna Nini. In het mooie keldertje onder de winkel is ruimte voor het geven van kinderfeestjes. Saskia geeft dan workshops en leert de kinderen bijvoorbeeld leuke kussentjes te maken. Uiteraard in veel verschillende kleuren.


Meer over Nonna Nini ontdekken?

Nonna Nini cadeauwinkels

Geopend11:00 - 17:00

Stikke Hezelstraat 8, Nijmegen

Bekijk meer:cadeauwinkels

 

 

adv.