Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alles wat je wilt weten over de Zevenheuvelenloop 2018 in Nijmegen

Door Jurgen Smit 26 oktober 2018

Op 18 november lopen weer zo’n 25.000 mensen mee met de Zevenheuvelenloop 2018 in Nijmegen. De avond ervoor, op 17 november, kun je meedoen aan de Zevenheuvelennacht. Wij zetten alle informatie die je nodig hebt voor je op een rijtje.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶
 1. Zevenheuvelennacht
 2. Mini Zevenheuvelenloop
 3. Start & Finish 
 4. Parcours
 5. Voorzieningen en regels
 6. Records
 7. Inschrijven

Zevenheuvelennacht

Het grootste verschil tussen de Zevenheuvelennacht en de Zevenheuvelenloop die overdag plaatsvindt is de afstand. Wie ’s nachts meedoet legt een route af van zo’n 7 kilometer, terwijl de route overdag 15 kilometer bedraagt. Je start op 17 november om 19.00 uur aan de Groesbeekseweg en je moet binnen één uur weer binnen zijn. Je kunt je niet meer inschrijven voor de Zevenheuvelennacht, want de inschrijflimiet van 7.000 deelnemers is al bereikt. Het parcours van de loop ziet er als volgt uit:

Bron: Zevenheuvelenloop.nl

Mini Zevenheuvelenloop

Mini Zevenheuvelenloop 2017 | ? Niels Jacobs

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Friday, 24 November 2017

De Mini Zevenheuvelenloop is een loop voor kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8) over 400 of 800m in het startgebied van de NN Zevenheuvelenloop. In 2017 stond een recordaantal kinderen (bijna 900!) op zaterdagavond aan de start voor hun wedstrijd op de Groesbeekseweg. De mini-loop start om 17.00 uur en alle mini’s krijgen aan het einde van de loop een medaille.

Start & Finish

NN Zevenheuvelenloop 2017 | ? Anne Dix

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Wednesday, 22 November 2017

De deelnemers die op zondag 18 november het parcours van 15 kilometer afleggen bij de Zevenheuvelenloop 2018 moeten om 13.00 uur klaarstaan bij de start. Start en finish liggen op de Groesbeekseweg ter hoogte van de Sumatrastraat. Je moet binnen twee uur na je starttijd weer over de finish komen.

Parcours Zevenheuvelenloop 2018

Tijdens de Zevenheuvelenloop leg je dit parcours af.

Vanaf de start aan de Groesbeekseweg gaat het parcours verder over de Nijmeegse Baan, Derdebaan, Zevenheuvelenweg, Meerwijkselaan, Postweg, Molenbosweg, Oude Kleefsebaan, Kwakkenbergweg, Postweg, Gelderselaan en Groesbeekseweg. De eerste vijf kilometers zijn verraderlijk door het vals plat. Het middenstuk kent enkele pittige heuvels en voert over de Zevenheuvelenweg, de laatste vier kilometers gaan overwegend vals plat naar beneden.

Voorzieningen en regels

NN Zevenheuvelenloop 2017 | ? Andy Astfalck

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Wednesday, 22 November 2017

 • Vlak voor de startvakken vind je garderobetenten waar je je kleding die je vlak voor de start nog wilt uittrekken kunt achterlaten. Gebruik hiervoor een linnen of plastic tasje, want grote tassen nemen ze niet aan.
 • Neem niet teveel water mee onderweg, want na ongeveer 6 en 9 kilometer is een AA Drink verzorgingspost ingericht.
 • Langs het parcours zijn verschillende EHBO-posten ingericht waar je hulp kunt krijgen bij blessures of andere fysieke ongemakken.
 • In de buurt van de drankposten, bij het 1km punt én in de buurt van het 11km punt vind je toiletten.

Records

NN Zevenheuvelenloop 2017 | ? Andy Astfalck

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Wednesday, 22 November 2017

Het wereldrecord op de 15 km voor mannen is gelopen in Nijmegen (2010) en staat op 41 minuten en 13 seconden! Hieronder kun je zien welke records op de Zevenheuvelenloop van toepassing zijn. Voor verbetering van het Nederlands Record stelt de organisatie, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, een bonus van 7777 euro beschikbaar. Als je als man sneller loopt dan het Nederlands record van Khalid Choukoud (43 minuten en 33 seconden) en als vrouw sneller dan het Nederlands record van Lornah Kiplagat (46 minuten en 59 seconden) krijg je dus die 7777 euro.

Inschrijven

NN Zevenheuvelenloop 2017 | ? Anne Dix

Posted by NN Zevenheuvelenloop on Wednesday, 22 November 2017

Ben je enthousiast geworden en wil je je inschrijven? De inschrijvingen voor de Zevenheuvelennacht zitten al vol, maar met de Zevenheuvelenloop 2018 kun je nog wel meedoen! Je kunt je hier inschrijven. Je betaalt 19,75 euro en dan krijg je:

• een startnummer met je eigen naam (incl MYLAPS BibTag, een chipje op je startnummer voor de tijdregistratie)
• een medaille voor iedereen aan de finish
• actiefoto’s die je gratis kunt downloaden
• water en dorstlesser onderweg
• een flesje AA Drink aan de finish
• gratis NN Zevenheuvelenloop app.

Tips voor wie meedoet:

Ervaringsdeskundige Toine van de Lopers Company geeft je handige tips voor tijdens de loop!

7 onmisbare tips voor wie meedoet met de Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop komt er weer aan. Op 17 en 18 november lopen duizenden mensen over de prachtige...

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.