Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Intocht Sinterklaas 2018 in Nijmegen

Door Jurgen Smit 17 september 2018

Stiekem kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. De datum van de Sinterklaasintocht 2018 is nu gelukkig bekend. De Goedheiligman vaart dit jaar binnen op zaterdag 17 november. 

Labyrinth

Eerder was al duidelijk dat het dit jaar niet mogelijk is om de boot van Sinterklaas en zijn Pieten aan te laten meren aan de Waalkade. De Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen en de gemeente kozen daarna de Waalhaven als alternatieve locatie, maar vanwege de lage waterstand is ook dat geen optie. Daarom zet Sint op 17 november wél voet aan wal bij het Labyrinth. Toch aan de Waalkade dus, maar dan iets verder richting de snelbinder.

Route

Via Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen

Vanaf de Waalkade vertrekt de stoet via de Lage Markt, de Priemstraat, Ganzenheuvel en de Houtstraat op Plein 1944. Vanaf daar gaat Sint door naar de Ziekerstraat, Van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat, Burchtstraat en tot slot de Grote Markt. Daar vindt vervolgens een leuk programma plaats! Na afloop vertrekt de Sint via de Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat en het Joris Ivensplein weer. Hij heeft namelijk nog een hoop werk te doen!

Programma

Over het programma is nog niet veel bekend, maar wel is het zeker dat de boot uit Spanje om 13:00 uur aanmeert aan de Waalkade. Vervolgens maakt de Goedheiligman samen met zijn paard Americo en met zijn Pieten een rondrit door de stad. De optocht eindigt bij De Waagh op de Grote Markt.

Lees ook:

Landelijke Intocht Sinterklaas

Geen plek voor stoomboot Sinterklaas op nieuwe Waalkade

Oh no! De Waalkade in Nijmegen gaat op de schop en daardoor kan Sinterklaas dit jaar niet op zijn va...

adv.