Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Echt thuiskomen doe je pas als je over de Waalbrug rijdt en je de oude vertrouwde Stevenstoren van Nijmegen ziet. Wij Nijmegenaren zijn supertrots op onze stad! En terecht want nergens anders vind je zoveel terrasjes, geschiedenis, festivalletjes en is de natuur ook nog eens dichtbij. Een grappig detail: Nijmegen is soms net een groot dorp, want in the end kent iedereen iedereen. Hoeveel weet jij eigenlijk over Nijmegen? Op deze pagina vind je feiten cijfers en weetjes.

Meer vrouwen dan mannen

In Nijmegen wonen (per 1 januari 2017) 173.627 Nijmegenaren. De stad groeit nog steeds. Wist je dat er in Nijmegen meer vrouwen dan mannen wonen? Dat is met name te verklaren door de vele sociale studies die onze stad aanbiedt, altijd aantrekkelijk voor vrouwen. Er wonen 89.602 vrouwen tegenover 84.025 mannen in onze stad, girlpowerrrr!

Stevenstoren, Vierdaagse en NEC

De trots van de stad is de Stevenstoren. En ook door onze voetbalcub N.E.C (spreekt dit vooral uit als ÈN-IE-SEE) gaan onze harten sneller kloppen. De mooiste visitekaartjes van 024 zijn de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Het ultieme Vierdaagsegevoel moet je gewoon een keertje meegemaakt hebben.

Nijmegen, creatieve stad

Ben jij muzikaal of creatief? Grote kans dat je dan Nijmegenaar bent. In onze stad geniet je volop van muziek en cultuur. Dit doe je niet alleen in de Vereeniging of de Schouwburg, maar ook bij LUX, Doornroosje, de Honigfabriek, Merleyn of de Lindenberg. De keuze is reuze!

En wist je tot slot dat…

  • Nijmegen de oudste stad is van Nederland? In 2005 vierden we ons 2000-jarig bestaan
  • Nijmegen in de volksmond ook wel eens Havana aan de Waal wordt genoemd? Deze bijnaam dankt de stad aan de van oudsher linkse meerderheid in de raadszaal.
  • Nijmegen veel BN-ers heeft voortgebracht? Denk bijvoorbeeld aan Pieter Derks, Frank Boeijen, Jeroen van de Boom, Fons de Poel, Willibrord Frequin en de Sjonnies.