Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow! Dit restaurant in Nijmegen was vroeger een kasteel

Aangeboden door ’t Zusje 28 oktober 2018

Wist je dat Nijmegen vroeger een heus kasteel had? Op de plek waar nu restaurant ’t zusje zit vond je vroeger kasteel Duckenburg. 

Huis Duckenburg

Kasteel Duckenburg wordt voor het eerst vermeld in een akte uit 1379. Het werd in die tijd vooral gebruikt als militair hoofdkwartier. In de 17e eeuw werd het kasteel gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Daar is het alleen uiteindelijk nooit van gekomen. Daarom verbouwde de toenmalige kasteelheer Willem van Schuylenburg het koetshuis van het kasteel, ook wel de orangerie genoemd, tot tijdelijk woonhuis. De rechtervleugel van deze orangerie bestaat nog steeds. In dit prachtige gebouw vind je nu namelijk restaurant ’t Zusje.

Oranjerie

Bij de verkoop in 1736 lezen we in de koopakte: ‘de Duyckenborgh, met huys, hoff nieuwe timmeragie genaemt de Orangerie, stallingen en 5 of 6 bouwhoven’. Noviomagus schrijft dat de oranjerie in de winter diende als plek om subtropische planten te bewaren. In de Nijmeegsche Courant van 5 en 11 oktober 1819 werd het huis op afbraak te koop aangeboden. In 1822 is het inderdaad afgebroken, behalve dus de rechtervleugel.

Lekkere gerechtjes

In het prachtige pand met z’n rijke, Nijmeegse geschiedenis beleef je nu dus een gezellige avond met avondvullend tapas eten voor 28,80 euro. Geniet van de sfeer in het restaurant en neem rustig de tijd om eens écht bij te praten. Proef de heerlijke gerechtjes zoals carpaccio, knoflookgamba’s of gevulde portobello en blijf zo lang zitten als je wil!


Meer over ’t Zusje ontdekken?

’t Zusje all you can eat

Gesloten17:30 - 22:00

Lankforst 51-01, Nijmegen

Bekijk meer:all you can eat

adv.