Vet: zó ziet de nieuwe winkel van Schreeven Muziekinstrumenten eruit (foto’s)

Dit is een Ondernemersbijdrage 8 oktober 2018

Muziekwinkel Schreeven vond je jarenlang aan Plein’44. Deze zomer zijn ze verplaatst naar een nieuwe, toffe locatie aan de Hulzenseweg 4. Wij spraken mede-eigenaar Willen Schreeven over de verhuizing. “Je kunt nu relaxt alle instrumenten proberen zonder met je elleboog iemand anders te raken.”

Ruimtegebrek

Schreeven wordt gerund door drie broers; Bart, Thijs en Willem Schreeven. Ze staan net als hun vader én hun opa, dagelijks samen in de muziekwinkel. “Het is een echt familiebedrijf. We hadden voorheen twee locaties, en nu hebben we het samengevoegd op één plek waar je alles vindt. Op Plein ’44 zat je natuurlijk mega centraal, maar het werd gewoon te klein. Je kon instrumenten niet meer rustig uitproberen. En ook voor de reparaties die we uitvoeren was het onhandig. Zeul maar eens een piano mee naar het Plein, haha.”

Bij Schreeven voeren ze reparaties aan instrumenten uit in de winkel.

Feestelijke opening

De opening van de nieuwe muziekwinkel trok veel publiek. “We hebben een uitgebreide reparatieruimte waar je vanaf de winkel zo in kunt kijken. Een soort open keuken, zeg maar. We hebben een ‘kamer’ met blazers, en weer een aparte want met snaarinstrumenten. Bovenin de zaak kun je een lekker kopje koffie drinken en één van onze muziektijdschriften lezen. We lopen natuurlijk zelf veel rond om mensen te helpen bij hun keuze of om advies te geven. Vanaf Nijmegen centrum ben je er zo: je kunt zelfs op de fiets.”

Foto’s

En zó ziet de winkel er nu uit!

Nieuwsgierige bezoekers nemen voor het eerst een kijkje.
Elektrische gitaren vind je in alle kleuren, een hele wand vol!
Kinderen proberen vrolijk de elektrische piano's uit.
Terwijl je instrument gerepareerd wordt, wacht je lekker met een kopje koffie en een tijdschrift bovenin de winkel.
Ook ukelele's vind je er in de meest vrolijke kleuren.
Er is veel te zien in het mooie pand.
Wat je ook speelt: er zit altijd wel iets bij.
Prachtige instrumenten sieren de winkel.
Vind je een gitaar mooi? Probeer hem gerust!

adv.