Tijdens Open Monumentendag kan je binnenkijken bij het pand van P. de Gruyter & Zn

Aangeboden door Verbeek Makelaars 7 september 2017

Op 9 en 10 september is het weer Open Monumentendag. Een uitgelezen kans om in een historische stad als Nijmegen eens binnen te lopen bij bijzondere panden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de voormalig kruidenierszaak van P. de Gruyter & Zn op het Mariaplein.

Kruidenierszaak van de Gruyter

In 1919 bouwde familie de Gruyter op het Mariaplein bij de Berg en Dalseweg een winkelpand voor hun kruidenierszaak. De familie had toen vooral winkels in Den Bosch, maar was toe aan landelijke uitbreiding. De keten groeide door de jaren heen uit tot een heus kruideniersimperium. Op het hoogtepunt waren er in Nederland 550 de Gruyter-winkels met bijna 7.500 werknemers. In de jaren zestig transformeerden veel kruidenierswinkels tot moderne supermarkten. De Gruyter had grote moeite om mee te gaan in deze transformatie en moest zodoende de deuren van hun laatste winkel in 1977 noodgedwongen sluiten.

De Gruyter & Zn
Een foto van de Berg & Dalseweg in 1933. Helemaal links is een stuk van het oude De Gruyter pand te zien.

Authentieke wanddecoratie

Tijdens Open Monumentendag kan je de oude kruidenierszaak van de Gruyter & Zn van binnen bekijken. In het pand vind je nu Verbeek Makelaars, die je graag een kop koffie aanbieden. Op de computers in het makelaarskantoor is een slideshow te zien met oude foto’s en advertenties van de kruidenierszaak. In het pand zijn ook de authentieke wanddecoraties van bijna honderd jaar oud van dichtbij te bewonderen. Duik de Nijmeegse geschiedenis in en wandel eens binnen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verbeek Makelaars. Meer over Verbeek Makelaars ontdekken?

Verbeek Makelaars makelaars

Gesloten08:30 - 17:00

Mariaplein 6, Nijmegen

Bekijk meer:makelaars

adv.