5 x dit is er te doen tijdens het Keti Koti Festival in het Afrika Museum

Aangeboden door Afrika Museum 14 juni 2018

Markeer zaterdag 23 juni in je agenda, want dan vindt in het Afrika Museum de 10e editie van het Keti Koti Festival plaats! Tijdens Keti Koti herdenken we het slavernijverleden én vieren we de afschaffing van de slavernij van de Nederlandse koloniën. Met deze 5 activiteiten vieren we de vrijheid tijdens Keti Koti!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Foodmarkt

Afrika Museum

Tijdens Keti Koti vind je een overvloed aan lekkere hapjes op de foodmarkt! Er zijn meer dan 23 kraampjes waar je kunt genieten van Surinaamse BBQ, bami, nasi, telo, bloedworst, bara, broodjes pom, soato en nog veel meer. Daarnaast zijn er nog 47 kramen met de meest uiteenlopende Afrikaanse en Caribische producten. Spaar je honger dus die dag!

Muziek & dans

Keti Koti Afrika Museum

Tussen 13:45 en 15:00 uur kun je op het hoofdpodium naar de dansgroepen Untold en Jambo Afrika kijken. Zij laten overeenkomsten zien tussen Afrikaanse orisha’s en Surinaamse winti’s tijdens de unieke dansvoorstelling ‘Winti meets Orisha’s’.

Muziek

Posted by Cache Royale on Thursday, 7 June 2018

Liefhebbers van salsa kunnen hun hart ophalen tijdens het optreden van de Antilliaanse band Cache Royal, die tussen 16:00 en 17:00 op het podium speelt. Deze bekendste Ritmo Kombina band van Nederland speelt een mix van zouk, cadence, konpas, merengue, kaseko, salsa Antiyano en plena. Lekker swingen dus!

Zelf je paraplu beschilderen

Paraplu
Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash.

‘Not Mama’s Umbrella’ is een installatie van Renee Koldewijn (NL) en Isan Corinde (SU). De installatie symboliseert de gedeelde geschiedenis tussen Suriname en Nederland, gaat over culturele diversiteit en identiteit in beweging.

Extra leuk: voor twee euro koop je een paraplu die je zelf gaat beschilderen, en die wordt ook opgenomen in de installatie! Tijdens het festival groeit de installatie tot een woud van gekleurde paraplu’s dat de diversiteit van de bezoekers van het Keti Koti festival verbeeld. Als je naar huis gaat kun je uiteraard je eigen paraplu meenemen.

Spoken word

Keti Koti Afrika Museum

Tussen 15:00 en 19:00 uur kun je luisteren naar verhalen van Spokenword artiesten Alfrida Martis, Chanty Louis, Swendeline Ersilia en Onias Landveld. Zij vertellen verhalen uit het Caribisch gebied over de rol van vrouwen tijdens de slavernij.

Dit is natuurlijk nog lang niet alles! Het hele programma vind je op de website van het Afrika Museum. We verklappen vast: dit wil je echt niet missen!

En er is nog meer te doen:

Het Afrika Museum heeft een gloednieuwe fototentoonstelling (en wij hebben beelden)

Na het succes van de World Press Photo Exhibition 2017 in het Afrika Museum kunnen we vanaf 14 april...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Afrika Museum. Meer over Afrika Museum ontdekken?

Afrika Museum musea

Gesloten10:00 - 17:00

Postweg 6, Berg en Dal

Bekijk meer:musea
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.