Gestrest? Een half uurtje baden in thermaal water van Sanadome helpt (en wel hierom)

Dit is een Ondernemersbijdrage 2 mei 2018

Heb jij hard gewerkt en wil je even écht ontspannen? Geniet dan van een Thermaal bad bij het Sanadome en laat alles stress van je af glijden!

Baden in Thermaal water vermindert stress

Het thermale bronwater van Sanadome komt uit twee bronnen in de ‘tuin’: het zoete water uit een 70 meter diepe bron en het zeer zoute water uit een maar liefst 700 meter diep gelegen bron. Jezelf lekker onderdompelen in dit water is niet alleen goed voor je lichaam. Het is wetenschappelijk bewezen dat Thermaal water ook bijdraagt aan het verminderen van stress en het bevorderen van de gezondheid. En wie wil dat nou niet?

Sanadome

Vermindering van cortisol

Stress is bij mensen onder andere af te lezen aan de aanwezigheid van het hormoon cortisol. Uit onderzoek is gebleken dat dit hormoon na 25 minuten baden in thermaal water sterk verminderd is. Door te baden in thermaal water ontspan je je lichaam, waardoor het stressniveau snel minder wordt. Het is dus niet alleen superfijn om te doen, maar het heeft ook nog écht een positief effect op je (geestelijke) gezondheid!

Soepele huid

Pim de Vries van het Sanadome vertelt ons wat baden in thermaal water nog meer kan doen, voor je lichaam. Baden in het zoutbad van het Sanadome is bijvoorbeeld ook heel goed voor je gewrichten, en het houdt je huid soepel!

“In zout water blijf je, net als in de Dode Zee, makkelijk drijven,” aldus Pim. “Hierdoor verlicht het water je spieren en gewrichten. En in combinatie met de lekker warme temperatuur van het water geeft dat een ontspannen gevoel en kan het zelfs overbelasting wegnemen. Het zuiverende zoute water maakt ook nog eens je huid soepel en veerkrachtig!”

adv.