9 x dit wil je niet missen bij Festival op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten

Aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten 4 juli 2018

Feestjes genoeg tijdens de Vierdaagsefeesten, maar waar moet je nou écht zijn? Wij maakten een lijstje voor je met redenen waarom je Festival op ’t Eiland tijdens de Vierdaagsefeesten niet wil missen! 

Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

ZaadeL Makerij

ZaadeL Makerij: kapper, metaalwerkplaats, atelier, winkel tijdens zomerfeesten 14 t/m 20 juli @opheteiland. Kom…

Posted by Zaadel Makerij on Thursday, 21 June 2018

 

ZaadeL Makerij verhuist tijdens de zomerfeesten van de loods in Nijmegen-Oost naar ’t Eiland. En wat is ZaadeL Makerij als er niks te maken zou zijn? Er is elke dag om 16:30 een leuke workshop waar je aan kan deelnemen. Tekenen, schilderen, haren-vlechten, lassen: elke dag iets anders te doen. Lekker shoppen kan ook, in het gezellige en inspirerende winkeltje met design- en kunstproducten, tweedehands kleding en vintage.

Veel en lekker eten

Foto: Willie Kerkhof

Posted by Festival Op 't Eiland on Thursday, 20 July 2017

 

Bij Festival op ’t Eiland ontbreekt het je aan niks, en dus is er ook veel en lekker eten te vinden! De liefhebber van BBQ kan bij Lost Boys BBQ terecht. Hier eet je je ontbijt, lunch of avondeten vers van de braai. Liever wat meer keus om je honger te stillen? Cantina Mobile heeft van alles in de aanbieding: van uitsmijters tot salades en van broodjes tot appeltaart. Bij La Molina gaat je culinaire ervaring gepaard met spektakel: je eet je tosti, gevulde koek of borrelplank namelijk al draaiend in het reuzenrad! Bij MILF eet je vistaco’s, gefrituurde vis, of een visburger, maar vegetarische taco’s of nacho’s zijn ook een optie.

Jeugdvoorstelling Superloeser (5+)

Parade data zijn bekend: Rotterdam 2 en 3 juli, Den Haag 14 juli, Utrecht 31 juli, 1 en 11 augustus, Amsterdam 28, 29 en…

Posted by Lefkop on Monday, 7 May 2018

 

Iedere dag om 15:00 uur is er een jeugdvoorstelling in het Eilandtheater op Festival op ’t Eiland. Vrijdag 20 juli speelt theater Lefkop de voorstelling Superloeser. De voorstelling gaat over Joyce, die als superkracht heeft dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. Maar ja, daar heb je natuurlijk helemaal niks aan… Een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de dingen die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.  Rotterdamse jeugdtheatergroep Lefkop  blijft met haar razendsnelle voorstellingen het publiek altijd een stapje voor.

De Swing op ’t Eiland

Posted by de Swing on Monday, 5 February 2018

 

Donderdag 19 juli kunnen liefhebbers van discotheek De Swing hun hart ophalen. Op het Waalpodium brengen vanaf 21.30 uur Swing dj’s Hans Wolters en Mark Wanders ‘Swing it Back’: het beste van zeventien jaar de Swing. In de Club de Ville gaan Swing dj’s Tineke Meuwissen en Bart Timmers je terug naar de jaren 80, vanaf 22:00 uur. Wild Romance, de oude band van Herman Brood speelt om 20.30 uur op het Waalpodium. Dit is allemaal door de Swing geprogrammeerd! Op het strand spelen Swing dj’s de nineties show ‘This is how we dit it’: lekker swingen dus!

Touwtornado

 

In spring de bocht gaat in! De mannen van Turbo Touw Tornado zien het als een serieuze zaak dat er te weinig gespeeld wordt door volwassenen. Gelukkig hebben zij daar de remedie voor: een giga opzwepende touwspringmachine waar je van zaterdag tot en met dinsdag tussen 16:00 en 22:00 kunt spelen alsof je leven er vanaf hangt. De perfecte warming-up om in de feeststemming te komen. Je hoeft alleen nog maar in te springen!

Eilandtheater met o.a. Kluun

Kluun
Schrijver Kluun. Beeld: ANP.

Tijdens de Vierdaagsefeesten staat er elke avond een andere voorstelling op het Eilandtheater op Festival op ’t Eiland. Zo zijn cabaretiers Stefano Keizers (woensdag) en Martijn Kardol (donderdag) te bewonderen. En dat zijn niet de minste, want beiden zijn genomineerd voor Neerlands Hoop, een belangrijkje cabaretprijs.

Vrijdag 20 juli is niemand minder dan Kluun te gast tijdens deze speciale editie van Stoere mannen, Sterke verhalen! Hij vertelt over zijn liefde voor festivals en muziek en over zijn eigen ervaringen daarmee. Tickets voor deze voorstelling zijn verkrijgbaar via de Lindenberg. Laat die sterke verhalen maar komen!

Lindenberg Talententuin

Posted by Festival Op 't Eiland on Friday, 21 July 2017

 

De Lindenberg Talententuin is een vrolijke en bonte tuin waar kinderen allerlei kunstzinnige activiteiten kunnen doen onder leiding van onze kundige Lindenbergdocenten. Elke middag van Festival op ‘t Eiland kun je van 13.30 tot 15.00 uur knutselen. Je kroost maakt mooie dingen die passen bij ‘t Eiland: bonte vissen, bootjes of windmolentjes bijvoorbeeld! Iedere dag staat er op het krijtbord bij de Talententuin wat er die dag gaat gebeuren. Alle activiteiten zijn gratis, en zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Van 15.30 tot 17.30 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar aan de slag met Oddstream, en zelf stop motion animatiefilmpjes maken. Ook heel leuk!

Relaxerette

Hier wil je bij zijn! Of beter gezegd in zitten, want de relaxerette is dé ultieme relaxmogelijkheid tijdens de Vierdaagsefeesten! Neem plaats in een hangmat en laat je in het reuzenrad ronddraaien tot je weer helemaal lekker bent bijgekomen.

Radboud reflects

19|07|16 Bureaucratie is een inktvis | Radboud Reflects @ Festival op 't Eiland

Posted by Radboud Reflects on Thursday, 18 August 2016

Naast eten, muziek en theater is er van 14 tot 20 juli 2018 kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Randboudumc laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid en de universiteit in verzetstijd. Leren was nog nooit zo leuk!

Festival op ’t Eiland wordt georganiseerd door de Lindenberg en De Schoenfabriek. Het hele programma en alles wat je verder wilt weten is te vinden op www.opheteiland.nl.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lindenberg Huis voor de Kunsten. Meer over Lindenberg Huis voor de Kunsten ontdekken?

Lindenberg Huis voor de Kunsten entertainment

Gesloten09:00 - 23:00

Ridderstraat 23, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1 / 9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.