Dit wil je doen: proeven van het Midden-Oosten

Aangeboden door Museumpark Orientalis 9 mei 2018

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor jong en oud? Stop dan met zoeken. Bij Museumpark Orientalis is namelijk de superleuke expositie ‘Proeven van het Midden-Oosten’ te zien. Deze interactieve expo leidt je (en de kinderen!) langs de geschiedenis van de godsdiensten en de tradities rond eten en drinken. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is het Museumpark Oriëntalis precies?

Ben je nog nooit in Museumpark Orientalis geweest? Het museumpark is te vinden in Heilig Landstichting en is eigenlijk een belevingsmuseum. In het buitenmuseum maak je als bezoeker kennis met het jodendom, islam en het christendom door een wandeling langs verschillende culturen. In verschillende nagebouwde stadje leer je superveel over deze drie godsdiensten. Beleef bijvoorbeeld de oudheid in Jeruzalem of ontdek het leven van bedoeïenen in de woestijn. En ook heel interessant: op dit moment proef je in het binnenmuseum van het Midden-Oosten tijdens een bijzondere expositie. 

Koosjer of halal

Proeven van het Midden-Oosten
Proeven van het Midden-Oosten. Foto: Museumpark Oriëntalis

De drie godsdiensten (christendom, jodendom, islam) waarover je kunt leren in het museumpark hebben allemaal hun eigen geschiedenis verhalen en (eet)rituelen. De expositie in het binnenmuseum gaat over de tradities rondom eten en drinken. Wat betekent het eigenlijk als je koosjer of halal eet? Waan je even in een andere wereld en leer en ontdek het bij ‘Proeven van het Midden-Oosten’.

Gedekte tafels

In het binnenmuseum vind je gedekte tafels uit verschillende godsdiensten. Hoe ziet een paastafel eruit? En wat eet je tijdens het Suikerfeest? Je leert het allemaal bij Museumpark Oriëntalis. Superleuk: kinderen van 9 tot en met 13 jaar kunnen zelf op expeditie tijdens deze expo. En ze mogen dan meteen nadenken over hun eigen eet-tradities. Welk eten vind jij speciaal en waarom? Eén van de opdrachten is bijvoorbeeld het maken van een eigen menukaart. 

Wat mag je niet eten?

Museumpark Orientalis
Afbeelding: Museumpark Orientalis

In veel religies gelden voedselrestricties. Achter deze verboden schuilt de opvatting dat bepaald voedsel onrein is. In de expositie Proeven van het Midden-Oosten leer je alles over kasjroet, kosher, sjechita, haram en halal. 

Eten bij Le Souk d’Orient

Ben je ook nieuwsgierig naar de Syrische/Arabische keuken? Schrijf je dan nu in voor een workshop en kom gezellig met…

Posted by Le Souk D'Orient on Tuesday, 1 May 2018

Natuurlijk sluit jij je expositie-bezoek in stijl af. En dat doe je het beste door het Midden-Oosten arrangement te kopen bij de kassa. Met een voucher krijg je namelijk bij restaurant Le Souk een doos met heerlijke proeverijen. En in de Romeinse herberg kun je kiezen uit een Romeins biertje, bedoeïenenkoffie- of thee. Voor kinderen is er een flesjes sap! Het arrangement kost (inclusief entree voor het museum): 22,50 euro voor volwassenen en 19 euro voor kinderen. Museumkaarthouders betalen 15 euro en kinderen met een museumjaarkaart 14 euro. Het museum is op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Meer informatie over dit bijzondere museum vind je hier.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museumpark Orientalis. Meer over Museumpark Orientalis ontdekken?

Museumpark Orientalis musea

Gesloten11:00 - 17:00

Profetenlaan 2, Nijmegen

Bekijk meer:musea

 

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.