Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chef van de Week is Ferdinand van restaurant Pinoccio: ‘We hebben een heel flexibele keuken’

Aangeboden door Pinoccio 23 oktober 2018

Wie denkt aan eten bij restaurant Pinoccio denkt misschien als eerste aan pizza. Toch zijn er nog veel meer lekkere gerechtjes te bestellen! Wij spraken chefkok Ferdinand Bisseling over zijn werk bij restaurant Pinoccio. “Van carpaccio tot soep of een vleesplankje: we maken het hier allemaal.”

Vernieuwde menukaart

Ferdinand Bisseling werkt nu vier jaar als chefkok bij Pinoccio. “Toen ik hier kwam werken kreeg ik de taak om de menukaart te vernieuwen. Ik heb me dan ook met alles bemoeid: van de sauzen tot het deeg dat we gebruikten. Na vier jaar kijk ik trots terug op mijn werk als chef hier!”

Flexibele keuken

De chef krijgt vaak een verzoek om een gerecht iets aan te passen. “We glutenvrije pizzabodems, suikervrije sauzen en ook voor gasten met lactoseintolerantie kunnen we veel doen. Hetzelfde geldt voor kinderen, daar houden we ook altijd rekening mee. We zijn hier heel flexibel en willen het ál onze gasten zo goed mogelijk naar de zin maken.”

Bij Pinoccio bestel je naast pizza ook heerlijke anti pasti en vlees- of visgerechten.

Creativiteit

“Ik vind het werk als chef bij Pinoccio nog steeds leuk. De dagen vliegen voorbij. Het is vaak druk en er is geen dag hetzelfde. Pizzabakker Oran bakt de pizza’s vooraan in de zaak en ik maak alle gerechten in de keuken, samen met het team. Doordat er zoveel verschillende gerechten op de kaart staan kan ik mijn creativiteit goed kwijt.”

Gemarineerde kippendijen

Bij Pinoccio bereidt Ferdinand het liefst gemarineerde kippendijen. “We hebben een Pizza Pollo en een Pizza Mexicana waar we kippendijen gemarineerd met mexciaanse tacokruiden voor gebruiken. Onze spareribs worden ook steeds populairder. Ik zorg er altijd voor dat de opmaak van het bord er mooi uitziet, het oog wil ook wat!”

De spareribs van restaurant Pinoccio zijn om je vingers bij af te likken.

Hollandse pot

Thuis kookt hij ook altijd, voor zijn twee zoons. “De één is helemaal fan van de Hollandse pot, dus die is blij dat de herfst er weer aankomt. De ander lust juist graag mihoen en rijst, dus ook daarin zit genoeg afwisseling.”

Duifje met zwezerik

Het lekkerste dat Ferdinand ooit heeft gegeten was bij restaurant Kerkebos in Zeist. “Daar at ik ooit een duifje, met een stukje kalfshaas en zwezerik. Een klassieker, maar daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!”

Heb jij trek gekregen van dit artikel? Schuif dan lekker aan bij Pinoccio en laat je verwennen!


Meer over Pinoccio ontdekken?

Pinoccio pizzeria's

Geopend17:00 - 22:30

Molenstraat 99

Bekijk meer:pizzeria's

adv.