Nijmegen

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Biologisch varkensvlees: zo zit het écht

Aangeboden door Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) 4 september 2018

Er wordt veel gezegd over biologisch vlees, maar wat is nou eigenlijk waar? Bas Derksen van Biologische Slagerij de Groene Weg geeft antwoord op al je vragen en legt je uit hoe het nu écht zit. Hierom is biologisch vlees dus beter en vooral lekkerder! 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Mogen dieren wel echt naar buiten?

“Ja, de dieren van onze biologische slagerij De Groene Weg hebben hun hele leven de mogelijkheid om naar buiten te gaan. Wij werken intensief samen met de beste biologische veeboeren. Boeren die niet alleen liefde hebben voor hun vak, maar die zich ook iedere dag inzetten voor het dierenwelzijn en de natuur op en rond hun boerderij.”

Hoe natuurlijk leven de dieren?

“Ze hebben meer leefruimte dan dieren die op een niet-biologische boerderij worden gehouden. Naast de mogelijkheid om naar buiten te gaan gebruiken we biologisch stro voor onze varkens. Zo proberen we hun natuurlijke gedrag, in dit geval lekker wroeten, zoveel mogelijk te stimuleren.”

Hoe zit het met zwangere dieren?

“De dragende zeugen hebben binnen de keten van biologische slagerij De Groene Weg zogenaamde ‘weidegang’. Ze kunnen dus naar buiten en daar lekker baden in een modderbad. Dat is geen EU Bio eis, maar we vinden dat zelf echt belangrijk.”

Hoe gaan jullie om met biggetjes?

“Als er nieuwe biggen worden geboren blijven die minimaal 42 dagen bij de zeug. Dit is minimaal 18 dagen langer dan bijvoorbeeld een Beter Leven Keurmerk met 1 ster.”

 Hoe duurzaam werken jullie?

“Binnen de keten van De Groene Weg werken wij aan continue verduurzaming. Dat is officieel vastgelegd in onze EKO code. We zorgen ervoor dat we blijven ontwikkelen, wat ten goede komt aan de kwaliteit van ons vlees maar ook aan het milieu.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen). Meer over Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) ontdekken?

Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) slagers

Gesloten08:00 - 18:00

Groenestraat 189, Nijmegen

Bekijk meer:slagers

Meer over Slagerij de Groene Weg

groene weg

5 x deze malse stukjes vlees voor op de BBQ haal je bij Biologische Slagerij de Groene weg

Een zomer is natuurlijk geen zomer als er niet wordt gebarbecued met vrienden. Wij besparen je alvas...
Slagerij de groene weg

Op bezoek bij de biologische boer: híer komt dus jouw vlees vandaan

Geniet jij ook graag van een écht goed stuk vlees? Als echte carnivoor wil je natuurlijk wel weten w...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.