Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort op kraamvisite: dit zijn de do’s en don’ts

Aangeboden door Kraamzorg Zuid-Gelderland 2 november 2018

Als jonge ouders wil je natuurlijk trots je baby showen aan familie en vrienden. Familie en vrienden staan vaak te trappelen om langs te komen. Fantastisch natuurlijk! Maar soms kan het ook belastend zijn. De professionals van Kraamzorg Zuid Gelderland zetten deze do’s en don’ts bij kraambezoek voor je op een rij. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Kom niet spontaan even langs

Je vriendin belt dat ze is bevallen en jij denkt: ik ga gezellig even spontaan langs. Lief bedoeld, maar geen goed idee! Vraag haar eerst wanneer het uitkomt en maak een afspraak.
Iedere bevalling is anders en misschien wil ze eerst een paar dagen rust voordat ze eraan toe is om bezoek te ontvangen. Ook zit ze even in een heel nieuw ritme met voeden, baden, visites van de verloskundige en meer. Gouden regel nummer één is dus: maak een afspraak!

Blijf maximaal een uur

Zorg dat je niet te lang blijft zitten zo’n eerste kraambezoek. De eerste weken zijn namelijk al behoorlijk goed gevuld na de geboorte van zo’n kleintje. Nieuwe ouders zijn vaak trots en doen graag hun verhaal. Accepteer dat er even wat minder interesse is voor jouw verhalen en geef ze de ruimte. De wereld van nieuwe ouders is vaak even klein geworden: gun ze de tijd. 

Verwacht niet dat je bediend wordt

Vaak zorgt de kraamverzorgende overdag voor koffie, thee en een beschuit met muisjesIs zij er niet, biedt dan aan om zelf even voor je drankje te zorgen. En verzorg dan meteen ook even de kersverse ouders!  

Praat niet over je eigen bevalling


Niets zo irritant als kraambezoek dat vooral aan het woord is over hun eigen bevalling. En daarbij de details niet uit de weg gaat, zoals het vermelden van het aantal hechtingen. Of hoe zwaar de eerste weken met hun baby’tje waren. Daar zitten jonge ouders echt niet op te wachten.

Geef geen ongevraagd advies

Hoe goed bedoeld ook, de meeste tips en adviezen kun je beter voor je houden. Opmerkingen als ‘doe jij dat zo?‘ of ‘Ik heb van mijn kraamverzorgende geleerd dat je nooit…‘ kunnen de jonge ouders erg onzeker maken.

Plaats niets op social media

Plaats geen berichten over je bezoekje op Instagram of Facebook. Gewoon niet doen!

Geef wel veel complimentjes

Jonge ouders zijn vaak best onzeker. Het is daarom heel fijn om een compliment te krijgen over hoe handig je al bent met je kleintje. Daar groeien de nieuwe papa en mama van, het geeft hen vertrouwen. Zo wordt jouw bezoek voor hen ook een feestje!

Het is ook reuze handig om met je kraamverzorgende van Kraamzorg Zuid-Gelderland af te spreken wanneer zij je kan ondersteunen als bezoek bijvoorbeeld te lang blijft ‘hangen’. Zij kent wel wat manieren om je bezoek op een subtiele manier te vragen jullie soms ook even met rust te laten. Neem vrijblijvend contact op voor handige tips!


Meer over Kraamzorg Zuid-Gelderland ontdekken?

Kraamzorg Zuid-Gelderland zorg

GeopendHele dag

Kamerlingh Onnesstraat 16, Nijmegen

Bekijk meer:zorg
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.