Op bezoek bij de biologische boer: híer komt dus jouw vlees vandaan

Geniet jij ook graag van een écht goed stuk vlees? Als echte carnivoor wil je natuurlijk wel weten waar die lekkere hap vandaan komt! Bas Derksen van Biologische slagerij De Groene Weg ging met zijn team op bezoek bij de boer en zo zag dat eruit.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Varkens zijn nieuwsgierig

biologisch varken slagerij de groene weg
Een biologisch varken op de boerderij.

Bas ging met de medewerkers van Biologische slagerij De Groene Weg (Bas Derksen) op bezoek bij één van hun leveranciers, Alpeko. Het bedrijf wordt gerund door de familie van Alphen. “Biologische varkens zijn heel nieuwsgierig van aard. Ze zijn gewend aan mensen en komen echt naar je toe,” vertelt Bas.

Knuffelen in de kraamstal

Slagerij de groene weg
Personeel van Slagerij de Groene Weg knuffelt in de kraamstal.

Als er nieuwe biggetjes worden geboren, belanden die in de kraamstal. “In de kraamstal liggen biggetjes van soms maar één dag oud. Wij mochten ze knuffelen.”

Rondleiding

Rondleiding De Groene Weg

“We kregen een rondleiding door het hele bedrijf. Naast de kraamstallen zagen we bijvoorbeeld ook de weilanden rondom het bedrijf waar de zeugen lopen te wroeten en de stallen.”

Biologisch varkensvoer

Slagerij de Groene Weg
Het team tijdens de rondleiding.

“Er werd tijdens de rondleiding uitgebreid verteld over het voer dat de dieren krijgen, want ook dat is allemaal biologisch. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van reststromen van bijvoorbeeld een biologische bakkerij. Het oude brood kan prima verwerkt worden in het voer. Maar ook biologische granen en erwten worden daar verwerkt tot varkensvoer.”

Voor het eerst in de wei

Slagerij de Groene WegHet team van Slagerij de Groene Weg in de wei bij de varkens.

“Een groot deel van het team van Biologische slagerij De Groene Weg (Bas Derksen) was nooit eerder op een boerderij geweest, laat staan bij een biologische boer. Dat was dus een hele ervaring! Het was een hele leerzame, leuke en gezellige dag. Iedereen is zich nóg meer bewust van waar ons vlees nu eigenlijk vandaan komt en hoe onze boeren te werk gaan. Als je met eigen ogen gezien hebt hoe het werkt, dan kun je dat ook veel beter communiceren naar je klanten,” aldus Bas.

Volgende generatie

Slagerij de Groene Weg

De volgende generatie biologische slager staat in ieder geval al in de startblokken! 😉


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen). Meer over Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) ontdekken?

Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) slagers

Geopend12:00 - 18:00

Groenestraat 189, Nijmegen

Bekijk meer:slagers
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.