Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbecue en borrel mee tijdens het feest van Biologische Slagerij de Groene Weg

Aangeboden door Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) 24 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober is het feest bij Slagerij de Groene Weg! Dan viert Bas Derksen namelijk dat zijn biologische slagerij 12,5 jaar bestaat. En het beste nieuws is: jij bent ook van harte uitgenodigd. 

Winterbarbecue proeverij

“Toevallig is het zaterdag 27 oktober ook op de dag af ons 12,5 jarig jubileum,” vertelt Bas. “Om dat te vieren organiseren we een open dag voor de buurt, klanten en andere geïnteresseerden. Er is van alles te doen voor jong en oud! De jongens van Black & Blue aan de Houtwerf komen bij ons barbecueën zodat de bezoekers lekker wat vlees kunnen proeven. Er is een kleurwedstrijd voor de kids en er zijn demonstraties worst maken en uitbenen.”

Zo zag Slagerij de Groene Weg er vroeger uit. Zie jij de verschillen?

Bezoek van de biologische boer

Naast alle activiteiten zijn er op de open dag ook twee leveranciers aanwezig. En die komen niet alleen! “Er is een varkenshouder en een schapenhouder aanwezig. Die komen vertellen waar het vlees dat bij ons in de winkel te krijgen is vandaan komt. Ze nemen een biggetje en een lammetje mee, zodat de kinderen daar mee op de foto kunnen.” Na 12,5 jaar is er nog steeds een grote groep vaste klanten die al jaren hun vlees bij Biologische Slagerij de Groene Weg halen vertelt Bas. “Er zijn echt mensen die al bij ons in de winkel komen vanaf dag één. Dat zijn vaak mensen uit de buurt, dat is echt ons kent ons. Inmiddels komen er mensen uit heel Nijmegen en omstreken in onze slagerij, ons klantenbestand is flink uitgebreid.”

Meer manager dan slager

Een groot verschil met 12,5 jaar geleden is de omvang van Biologische Slagerij de Groene Weg. “Ik ben hier begonnen als slager. Mijn vrouw Mandy werkte toen op zaterdag mee, want die had nog gewoon een fulltime baan. Toen ik begon had ik alleen mijn broer Wouter in dienst, hij werkt er nu nog steeds. Inmiddels is het aantal medewerkers gegroeid naar 17 mensen. Ik ben nu meer manager dan slager.”

Het hele team van Slagerij de Groene Weg in de wei.

Maatschappelijke functie

Als we vragen hoe Bas zijn 25 jarig jubileum ziet antwoordt hij vol overtuiging. “Het lijkt me superleuk om met mijn slagerij een maatschappelijke functie te bekleden. Dat kan bijvoorbeeld door te gaan werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dan zou het me fantastisch lijken om met zijn allen een restaurant te hebben waar ook worst gemaakt wordt. Maar voor nu ben ik heel blij met mijn Biologische Slagerij de Groene weg.”

Vier jij het 12,5 jarig jubileum van de slagerij ook mee? Je bent op zaterdag 27 oktober vanaf 11.00 uur van harte welkom op de Groenestraat 189! 


Meer over Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) ontdekken?

Biologische slagerij de Groene Weg (Bas Derksen) slagers

Gesloten08:00 - 16:00

Groenestraat 189, Nijmegen

Bekijk meer:slagers

adv.