Gaaf! Deze supertoffe Nijmeegse tentoonstelling in Museum Het Valkhof wil je zien

Aangeboden door Museum het Valkhof 14 juni 2018

In Nijmegen zijn we van alle markten thuis. We hebben bakkers, kappers, leraren, chauffeurs… en we hebben ook kunstenaars van eigen bodem! Museum Het Valkhof laat je vanaf 9 juni kennismaken met Nijmeegse kunstenaars door de tentoonstelling 99+1. 

99+1

De tentoonstelling draagt de naam ’99+1′ en geeft een inkijkje in de diversiteit aan kunst van Nijmeegse bodem. De expositie in Museum het Valkhof bestaat uit 99 kunstwerken. De +1 staat voor alle Nijmeegse kunstenaars die geen plekje in het museum hebben gekregen. Onze stad is met zo’n 350 kunstenaars namelijk een creatief hoogstandje!

99+1
Foto: Danielle Corbijn

Vrije kunst in Nijmegen

De tentoonstelling in Museum Het Valkhof is eigenlijk gebaseerd op een boek, namelijk ‘99+1 – vrije kunst in Nijmegen’. Nico Huijbregts selecteerde 99 kunstwerken en schreef bij elk stuk een tekst. Vervolgens vroeg hij fotograaf Inge Hondebrink de kunstenaars te portretteren. Tekst en beeld zijn bijeen gebracht in een indrukwekkend boek, vormgegeven door Pascale Companjen. En dit alles is dus nu ‘live’ terug te zien in Museum Het Valkhof!

Open atelierroute

Speciaal voor tentoonstelling ’99+1′ zijn ook nog eens drie verschillende ‘atelierroutes’ gemaakt. Als je deelneemt aan zo’n route begint de dag met een bezoek aan de expositie in Museum Het Valkhof. Met een plattegrond en een lekkere snack op zak, ga je vervolgens op pad om een aantal ateliers in de stad te bezoeken. Op de website van Museum het Valkhof lees je meer over welke kunstenaars dit zijn en je kunt daar ook meteen een plekje reserveren.

99+1
Foto: Danielle Corbijn

Tickets winnen doe je zo

Omdat jij deze expo nu natuurlijk ab-so-luut moet bijwonen hebben wij goed nieuws: je kunt kaarten winnen! We geven maar liefst 5 x 2 tickets weg voor de expositie 99+1. Je hebt daarmee ook meteen toegang tot de rest van het museum. Hoe je die kaarten wint? Vertel in de comments met wie jij graag een middagje naar deze expo zou willen gaan. Wij kiezen vijf gelukkige duo’s. Succes!

[UPDATE] De tickets zijn inmiddels vergeven en de winnaars hebben bericht gehad.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Museum het Valkhof. Meer over Museum het Valkhof ontdekken?

Museum het Valkhof musea

Gesloten11:00 - 17:00

Kelfkensbos 59, Nijmegen

Bekijk meer:musea

adv.