7 x onmisbare tips voor wie gaat starten met hardlopen

Dit is een Ondernemersbijdrage 26 augustus 2018

De zomer is voorbij: een ideaal moment om je hardlopen weer op te pakken of zelfs om ermee te beginnen! Professional Jesper van de Lopers Company geeft je alvast 7 tips over bewegen en voeding zodat je helemaal op en top voorbereid van start kunt gaan.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Maak een plan

“Het is slim om voordat je gaat beginnen een plan te maken. Wat wil je bereiken? Als je niet goed weet waar je moet beginnen kun je altijd even langskomen in de winkel van de Lopers Company in de Bloemerstraat, dan maken we samen een schema dat bij jou past. Je kan er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij de beginnerscursussen van een loopgroep, bijvoorbeeld die van Let’s Go, Gezond Hardlopen of Nijmegen Atletiek.”

Loop niet te hard van stapel

“Zorg ervoor dat je trainingsintensiteit niet te hoog is. Dan kun je de trainingen beter volhouden, houd je er meer plezier in en haak je minder snel af. Het is van groot belang om goed te luisteren naar je lichaam. Ben je moe of heb je ergens pijn, breng dat de omvang van je training naar beneden of vervang de geplande training voor wat ondersteunende oefeningen.”

Loop vaker per week

“Om afwisseling en uitdaging in je trainingen te houden adviseren we om vaker dan één keer per week te lopen. Je kunt beter drie keer kort lopen dan één keer heel lang! Het is ook goed om tussendoor stukjes te wandelen zodat je de training beter volhoudt en niet meteen tot het uiterste gaat. Daarnaast is het goed om te variëren in ondergrond. Nijmegen heeft een heleboel fantastische plekken om hard te lopen. Het wisselen van ondergrond is beter voor je lichaam en het zorgt voor uitdaging en plezier!”

Let goed op je houding

LOW RES
WAVE INSPIRE 14 W

“Weet jij van jezelf of je looptechniek goed is? Als je twijfelt, loop dan eens binnen in onze winkel. Wij maken gratis en vrijblijvend een loopanalyse waardoor je inzicht krijgt in jouw manier van lopen. Nog beter is het om samen met je loopmaatje een analyse te laten doen, dan kunnen jullie elkaar vervolgens in de gaten houden of de tips in de trainingen toegepast worden.”

Goed eten en drinken

“Vocht aanvullen is belangrijk, maar door het zweten verlies je ook belangrijke mineralen die aangevuld dienen te worden. Vul je water daarom aan met elektrolyten zodat de mineralen op de juiste waarden blijven in je lichaam en je beter kunt presteren tijdens je trainingen!”

Niet teveel eten

“Niet iedereen reageert hetzelfde op voeding, dus experimenteer vooral met wat het beste past bij jou. Eet voordat je gaat trainen niet teveel, en ook niet vlak voor de training. Wijk niet teveel af van je normale eetpatroon.”

Goed advies

Topper

20 euro korting op hardloopschoenen bij Lopers Company

Sportief - Geldig t/m 30 sep 2018

De professionals van de Lopers Company geven je graag advies over voeding, beweging en natuurlijk welke loopschoenen jouw loopcomfort optimaliseren. Als je blessurevrij en met goed materiaal sport heb je er automatisch meer plezier in! En je krijgt er nu ook nog eens twintig euro korting op hardloopschoenen! Dus loop eens binnen en gun jezelf een goede start.

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.