5 x hier moet je op letten als je schoenen koopt (volgens expert Sanne)

Aangeboden door A. Holland Schoenen 9 mei 2018

Heb jij nieuwe schoenen nodig en wil je zeker weten dat je geen miskoop doet? Lees dan vooral even verder, want Sanne van A. Holland Schoenen geeft vijf tips die je gaan helpen om de schoen te vinden die het beste bij je past!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Ga passen in de middag

A. Holland Schoenen

“Bij 90% van de mensen zijn voeten in de ochtend vaak wat smaller dan in de middag. Pas je schoenen daarom niet vroeg in de ochtend! Zeker in de zomer houden mensen altijd wat meer vocht vast, met name vrouwen. Neem eventueel de sokken of kousen mee die je normaal in je schoenen draagt.”

Let op de afwikkeling

A. Holland

“Als je een schoen past zit je meestal. Als je dan gaat staan strekt de voet zich al wat, maar pas als je loopt merk je of er genoeg ruimte is bij je tenen. Houd dus goed rekening met de afwikkeling van je voet! Als je je voet buigt moeten je tenen nog ruimte hebben om te wiebelen.”

Duw je hak naar achteren

“Als je een schoen aantrekt, duw je hak dan voordat je de schoen dichtmaakt goed tegen de achterkant van de schoen aan (dit heet het contrefort). Het contrefort van de schoen is een versteviging van het hielstuk en zorgt er letterlijk voor dat je niet ‘naast’ je schoenen gaat lopen. Het is dus belangrijk dat deze stevig is zodat je goed recht loopt.”

Hou niet vast aan je maat

“Neem je maat als leidraad tijdens het passen, maar ben niet bang om een maatje groter of kleiner te nemen als dat zo uitkomt. Ieder merk en iedere schoen heeft een andere pasvorm. Net als met kleding kan het zomaar zijn dat je soms een maatje groter of kleiner hebt.”

Pas allebei de schoenen

“Het is een open deur, maar pas allebei de schoenen. Iedereen heeft twee verschillende voeten. Nu kan je zeggen, haha ja links en rechts.. Maar vaak zit er onderling ook verschil in lengte en breedte. Ga altijd uit van je grootste voet bij de aanschaf van nieuwe schoenen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door A. Holland Schoenen. Meer over A. Holland Schoenen ontdekken?

A. Holland Schoenen schoenenwinkels

Geopend11:00 - 18:00

Plein 1944 nr. 143, Nijmegen

Bekijk meer:schoenenwinkels
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.