5 tips van de expert: zo houd je jouw lievelingsschoenen (lang) mooi

Aangeboden door Schoenmode en schoenmakerij Derks 2 juli 2018

Ben jij ook altijd op zoek naar manieren om jouw lievelingspaar schoenen mooi en netjes te houden, maar weet je niet welke tips nou écht werken? Jan en Mirjam Kemperman van Schoenmakerij Derks zitten al jaren in het vak en geven je deze 5 handige tips!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Zo stop je het piepen

Schoenmakerij Derks

Ken je dat, dat je schoen een piepend en krakend geluid maakt als je loopt? Super irritant, maar er is iets aan te doen! Mirjam: “Als schoenen een uitneembaar voetbed hebben, komt het wel eens voor dat de schoen een piepend of krakend geluid maakt tijdens het lopen. Het materiaal van de binnenzool schuurt dan tegen de binnenvoering van de schoen. Strooi een beetje kalkpoeder in de schoen en aan de onderkant van je binnenzool je zult zien dat het geluid binnen no-time weg is!”

Nano-spray

Schoenmakerij Derks
Beeld: Unsplash

Wil jij jouw gloednieuwe sneakers beschermen tegen vocht én tegen vuil? Dan kun je het beste nano-spray gebruiken vertelt Mirjam. “Door de kleine druppels dringt de spray dieper in het materiaal, waardoor niet alleen de schoen veel beter beschermd wordt, maar waardoor ook de kleur wordt opgehaald.” Good to know als je ze door een festivalletje wil slepen!

Hoogglans-schoen: gebruik lamswol

Schoenmakerij Derks

Mirjam: “Niet iedereen kent het, maar als je een glad-leren schoen wilt poetsen is een handschoen met een lamswollen zijde super handig! Het zorgt namelijk ook nog eens voor extra glans. Zo houd je je schoenen glad, netjes en lekker glimmend.”

Vetvlekken: liever niet

Schoenmakerij Derks
Beeld: Unsplash

Sta je graag in de keuken of juist niet en laat je jouw bestelde pizza vaak vallen? Let even op welke schoenen je aan doet, want niet elke schoen herstelt even goed van vetvlekken. “Nieuwe schoenen, vooral met kwetsbare materialen en lichte kleuren kunnen niet goed tegen vetvlekken. En een vetvlek is snel gemaakt, dringt diep in het materiaal en is met bijna geen enkel middel te verwijderen,” aldus Mirjam.

Vraag advies

Schoenmakerij Derks

Mirjam: “Het materiaal waar schoenen van gemaakt worden verschilt enorm, en dat verschil in materiaal is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Daarom moet je ook goed opletten welke middelen je gebruikt: misschien past jouw schoenpoets wel helemaal niet bij je materiaal. Als je iets in de kast hebt staan en je weet niet of het voor jouw schoenen geschikt is, loop dan even naar binnen bij onze winkel aan de Jacobslaan. Wij geven je graag advies!”

Wil jij wat meer info over jouw schoenen zonder meteen ergens aan vast te zitten? Loop eens binnen bij de winkel van Jan en Mirjam aan de Jacobslaan, ze helpen je graag verder!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Schoenmode en schoenmakerij Derks. Meer over Schoenmode en schoenmakerij Derks ontdekken?

Schoenmode en schoenmakerij Derks schoenenwinkels

Gesloten09:00 - 18:00

Sint Jacobslaan 36-38, Nijmegen

Bekijk meer:schoenenwinkels
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.