Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmeegse zaken waarvan niemand weet hoe je de naam uitspreekt

Door Jurgen Smit 13 januari 2018

Er zijn van die Nijmeegse zaken en bedrijfjes waarvan niemand weet hoe je de naam nu eigenlijk echt uitspreekt. Tijd voor een lijstje met natuurlijk meteen de juiste uitspraak!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Popocatepetl


De uitspraak van het Mexicaanse restaurant in de Van Welderenstraat is eigenlijk supersimpel. Je spreekt het uit zoals het er staat. Dus als: Poopoo-katu-pètel. Voor de juiste uitspraak kun je het beste bovenstaand filmpje een paar keer bekijken. Succes!


Meer over Popocatepetl ontdekken?

Popocatepetl mexicaanse restaurants

Gesloten17:00 - 23:00

Van Welderenstraat 92, Nijmegen

Bekijk meer:mexicaanse restaurants

Brebl


Brebl is het voormalig technische magazijn van de Honigfabriek. In deze hotspot geniet je van (culturele) feestjes of geef je je eigen feest. Maar hoe spreken we de naam van deze hotspot uit? Is het Brèbèl of misschien toch Bréebèl zoals we ook wel eens horen. Het juiste antwoord is Brèbèl! Fact: het woord staat zelfs in de Dikke van Dale, zo laat Brebl ons weten. En het betekent: ‘babbelen, hardop
filosoferen zonder al te veel diepgang.’


Meer over Brebl ontdekken?

Brebl restaurants en horeca

Waalbandijk 14 E/F, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Primark

Primark Nijmegen
De Primark in Nijmegen

Je hebt twee kampen: de één zegt Pr-aai-mark en de ander Pr-ie-mark. In Nederland ligt de uitspraak Pr-ie-mark voor de hand, al wordt in Schotland de Ierse keten ook zo genoemd. Primark zelf geeft het verlossende antwoord: “We like to use PR-eye-mark.” Weten we dat ook weer!


Meer over Primark ontdekken?

Primark kledingwinkels

Gesloten09:00 - 19:00

Plein 1944 136, Nijmegen

Bekijk meer:kledingwinkels

Quetzal chocoladebar

Met het tweede woord hebben wij totaal geen moeite maar met het eerste wel een beetje. Spreken we het uit als Kwetsal of ligt het ingewikkelder als Ku-u-etsal? De juiste uitspraak is ‘Kwetsal’, zo laat Tesse van de chocoladebar ons weten. “Al is het oorspronkelijk een Spaans woord en dat spreek je uit als ketzal. Het is door de tijd wat verbasterd denk ik.” Quetzal komt van de koning/god van de Azteken. Hij luisterde naar de naam Quetzalcoatl en was de brenger van cacao.


Meer over Quetzal Chocoladebar ontdekken?

Quetzal Chocoladebar speciaalzaken

Gesloten09:00 - 18:00

Houtstraat 41, Nijmegen

Bekijk meer:speciaalzaken

IJssalon Ghiani

IJsje Nijmegen
(Foto: ANP)

Oké het is niet helemaal het seizoen maar ook deze Nijmeegse zaak hoort thuis in het lijstje. Deze populaire ijssalon vinden we in Nijmegen-Oost. Zeg je Gie-aa-nie, is het  Djie-anie of gaan we voor Djannie. De laatste uitspraak is goed!


Meer over IJssalon Ghiani ontdekken?

IJssalon Ghiani ijssalons

Gesloten12:00 - 22:00

Van 't Sant-straat 145, Nijmegen

Bekijk meer:ijssalons

LUX

LUX-Nijmegen

Lux, de lux, Luuks. Arthouse Lux is ook zo’n naam die niet altijd helemaal goed gaat. Vooral oudere mensen zeggen ‘de Lux’ of ‘Luuks’. De juiste uitspraak is Lux. Met een korte u dus!


Meer over LUX Nijmegen ontdekken?

LUX Nijmegen bioscopen

Geopend09:00 - 02:00

Mariënburg 38-39, Nijmegen

Bekijk meer:bioscopen

Tongbrekers

via GIPHY

Heb jij ook nog een leuke Nijmeegse tongbreker waarvan je niet weet hoe je het nu precies uitspreekt? Stuur ons vooral een berichtje, thanks!

 

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nijmegenaren

adv.