Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegenaar Mark Verhees heeft nooit maar dan ook nooit een baaldag!

Door Jurgen Smit 27 juni 2017

Nijmegenaar én bestsellerauteur Mark Verhees verzint elke dag nieuwe positiviteitsquotes. Honderdduizenden mensen nemen de quotes tot zich en doen er ook echt iets mee. Inmiddels leven Mark en zijn vrouw van het bedrijf VoorPositiviteit. Tijd voor een leuk gesprek met deze Nijmegenaar van de Week.  

Mark weet nog goed hoe zijn leven een drastische wending kreeg. “Op 18 november 2009 was ik aan het werk toen ik een telefoontje kreeg dat mijn schoonvader was overleden. Opeens was al dat werk op mijn bureau totaal niet meer belangrijk.” Mark helpt zijn schoonfamilie bij het voorbereiden van de uitvaart. “Dat zette me heel erg aan het denken. Wat zou ik willen dat mensen over mij zeggen als ik er niet meer ben. Al snel kwam ik op het idee om een stukje positiviteit aan iedereen mee te geven. Ik ben toen heel veel gaan lezen over positieve psychologie en kwam erachter dat echt positiever en gelukkiger kan worden.”

‘De focus op positieve emoties, dat kan je leren’

Mark startte zijn leven vol positiviteit door het doen van kleine oefeningen. “Bijvoorbeeld door elke dag een momentje te pakken om je dankbaarheid te uiten. Ik merkte al snel dat mooie dingen me sneller gingen opvallen. Het maakt je leven echt beter.”
De Nijmegenaar legt uit dat het brein altijd de neiging heeft om te focussen op negatieve gedachten. “Tegenover elke negatieve emotie, moeten drie positieve emoties staan om jezelf lekker te voelen. En die focus op positieve emoties, dat kan je leren.”

Positieve doordenkers op Facebook en Twitter

Mark plaatst vanaf begin 2011 elke dag een positieve spreuk op Twitter. Het aantal volgers groeit als kool, tijd om ook op Facebook te gaan. En deze Facebookpagina kent as-we-write maar liefst 360.000 volgers. Aan alle reacties te zien, worden veel mensen dagelijks heel-erg-blij van alle bemoedigende woorden. ‘De wereld wordt een betere plek, als we meer met elkaar dan over elkaar zouden praten’. Of: ‘Geluk is veel meer het resultaat van wat we geven en betekenen’. Zomaar wat voorbeelden van positieve ‘doordenkers’ die op de Facebookpagina van Voor Positiviteit te vinden zijn.

Hoe voorkom je een baaldag?

Heeft de Nijmegenaar dan echt nooit-nooit-nooit een baaldag? “Nee”, lacht hij positief. “Want weet je, het woord baaldag zou niet mogen bestaan. Want het betekent dat je dus een hele dag aan het balen bent. En dat hoeft niet. Want je kan met goede oefeningen je aandacht verleggen naar het positieve waardoor je niet meer baalt.”
De favoriete spreuk van Mark is overigens: ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’. “Omdat ik heb gemerkt dat het echt zo is. Probeer het maar eens: zeg eens goedemorgen tegen iemand die je op straat tegenkomt. Je gaat merken dat je een glimlach terugkrijgt.”

Win het boek ‘De Vibe, stap in je geluksmodus’

De Vibe Verhees
Het boek ‘De Vibe – stap in je geluksmodus’ van Mark Verhees.

In november kwam het tweede boek van Mark Verhees uit, ‘De Vibe, stap in je geluksmodus’. Van dit boek zijn al meer dan 10.000 exemplaren verkocht! Wij van indebuurt kregen ook een exemplaar en zijn na het lezen ervan nog gezelliger. Deze week gaan wij het boek verloten op onze Facebookpagina. Leuk dus als je ons daar ook volgt!Meer over Nijmegenaar Mark Verhees heeft nooit maar dan ook nooit een baaldag! ontdekken?

Nijmegenaar Mark Verhees heeft nooit maar dan ook nooit een baaldag!


adv.