Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegenaar van de week: Nigel Sean

Door Jurgen Smit 20 juni 2017

Nigel Loupatty (artiestennaam Nigel Sean) woont samen met zijn twee konijnen en twee vissen tegen het centrum van Nijmegen aan. Zijn studio is in Amsterdam maar zijn demo’s neemt hij hier op, met zijn eigen spullen. “Thuis heb ik vaak mijn pet en bril op, op het podium zie ik er wat extravaganter uit. Ik word nog niet echt herkend op straat, maar dat vind ik ook helemaal niet erg.” 

Uit de boxen komt ‘Beautiful Girl’ van Sean Kingston. Nigel zelf maakt ook vrolijke, dansbare muziek. Met zijn nummer ‘Hoofd in de Wolken’ stond hij zeven weken op nummer 1 in de kids top 20, boven Ronnie Flex. Vorige week kwam zijn nieuwe hit ‘Belle’ uit en ook die stijgt hard in de charts. “Mijn muziek is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Ik schrijf geen leeftijdsgebonden teksten.”

Simba

Het begon eigenlijk allemaal toen Nigel de rol van Simba kreeg in de musical The Lion King. Hij was toen pas 11 jaar. “Ik merkte tijdens het spelen dat muziek maken me het meeste aansprak. Met het geld dat ik verdiende met The Lion King kocht ik zelf apparatuur waarmee ik in de schuur een soort studiootje bouwde. Samen met mijn vrienden heb ik daar behoorlijk wat avonden doorgebracht.”

Nigel Sean
Nigel Sean met zijn eigen apparatuur.

Nigel stond al eens in een uitverkocht Vredenburg in Utrecht als voorprogramma van boyband Mainstreet. “Dat vond ik echt gaaf, die jonge fans geven heel veel support. Dan krijg je als artiest meteen een goed gevoel, als iedereen meezingt en voor je klapt.” Vorige week tekende Nigel bij Warner Music, onder het label New Skool Records. “Samenwerken met andere artiesten doe ik niet veel, ik ben veel te kieskeurig! Het liefst doe ik alles zelf. Dan hou je je vriendschappen ook zuiver, ik ben niet zo van de feedback.”

 

Nigel en Nijmegen

Het leukste aan Nijmegen vindt Nigel de sfeer. “Ik ben opgegroeid in Culemborg, daarna in Bemmel en op mijn achttiende ben ik een trotse Nijmegenaar geworden. Het voelt hier heel dorps, maar het is toch een echte stad. En er is ook genoeg rust. Nijmegen is fleurig en levendig, en ook al is het diep in de nacht, je voelt je hier altijd veilig.”

Nigel Sean
De konijnen van Nigel, ‘Panda’ en ‘Muis’.

De toekomst

Op de vraag waar Nigel over vijf jaar hoopt te zijn geeft hij direct antwoord: Lowlands. “Ik ga zelf nooit naar festivals als bezoeker, ik wil er echt alleen maar spelen. Dit jaar stond ik op Emporium. Dan zie ik bijvoorbeeld een show van Kraantje Pappie, maar dan sta ik daar niet van te genieten. Ik wil er van leren, kijken hoe hij het doet, wat ik daar uit kan halen. Ik ga pas naar een festival als ik er zelf heb gestaan.” En wie weet op welke festivals deze Nijmeegse muzikant nog terecht komt: aan ambitie in elk geval geen gebrek!Meer over Nijmegenaar van de week: Nigel Sean ontdekken?

Nijmegenaar van de week: Nigel Sean


adv.