Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

IJshockeyer Levi Houkes: “Ik kon in Australië spelen, maar blijf lekker in Nijmegen”

Door Jurgen Smit 6 november 2018

Iedere Nijmegenaar die ook maar iets met ijshockey heeft kent Levi Houkes. De 27-jarige ijshockeyer werd al op heel jonge leeftijd landskampioen met Nijmegen, vertrok naar andere clubs, maar is nu weer thuis. “Ik heb nu veel meer tijd voor mijn kleine.” 

Reizen, reizen, reizen

Anderhalf jaar geleden ging Levi nog wekelijks naar Duitsland. En dan niet ff naar Kranenburg of Kleve, maar vaak naar steden op honderden kilometers afstand. “Ik speelde met Tilburg Trappers in een Duitse competitie (Oberliga). Het niveau ligt daar veel hoger dan in Nederland. Dat was sportief gezien een heel vet avontuur, maar de afstanden waren enorm.”

Lastig te combineren

De Nijmegenaar had het in Tilburg enorm naar zijn zin. Maar het leven als ijshockeyer in de Duitse competitie was ook pittig. “Ik heb ook een schildersbedrijf en heb tussendoor een kleine gekregen. In de winter werkte ik naast alle trainingen en wedstrijden ook nog drie dagen als schilder. Dat is niet niks.”

Terug naar Nijmegen

Nijmegen Devils eindigde twee jaar geleden stijf onderaan in de BeNe-league, de hoogste competitie van Nederland en België. “De club vroeg daarna of ik terug wilde komen. Sportief een stap terug, maar wel lekker in Nijmegen. In mijn periode in Tilburg bleef ik namelijk ook in Nijmegen wonen. De club wilde weer terug naar de Nederlandse top en ik vind het toch extra speciaal om voor mijn eigen stad te spelen. Dus toen ben ik teruggekomen.”

levi houkes
Levi samen met zijn dochter Novi (2).

Australië

Levi heeft nu meer tijd om met zijn ‘kleine’ door te brengen. Als zijn dochtertje Novi (2) er niet was geweest, had hij nu misschien niet in Nijmegen gezeten. “Ik werd nog niet zolang geleden gevraagd om naar Australië te komen, om daar te ijshockeyen. Als ze dat een paar jaar geleden hadden gevraagd, had ik zeker weten met mijn vriendin mijn koffers gepakt. Maar nu ik een kleine heb en mijn eigen bedrijf is dat geen optie meer. Ook niet erg hoor, ik vind het wel lekker om gewoon weer in Nijmegen te zijn.”

Bascafé

levi houkes
Levi Houkes

Bij Devils werd en wordt Levi gezien als het ‘nieuwe gezicht van Nijmegen’, omdat het mede dankzij zijn terugkeer weer veel beter gaat met de club. Vorig seizoen presteerde Nijmegen al prima en dit seizoen wil de club echt bovenin meedoen. “Het is geweldig om weer met een aantal jongens van vroeger te kunnen spelen. We doen het goed en hebben steeds vaker reden om na de wedstrijd met het team een biertje te gaan drinken in het Bascafé.

“Er komt ook steeds meer publiek op de wedstrijden af en dat is een goed teken. Nijmegenaren zijn nuilers, dus als het slecht gaat is het leeg en als het goed gaat zit het vol. Dat vind ik prima hoor, maar ik ben wel blij dat ijshockey weer leeft in de stad.”

Lees ook:

julia

Topatlete Julia (19) uit Zweden woont sinds kort in Nijmegen: “Het voelt als mijn tweede thuis”

Wat doet een Zweedse atlete van 19 jaar in de oudste stad van Nederland? Julia Samuelsson doet haar ...

Evi geeft weerbaarheidscursussen aan jonge meiden: “Wat als iemand je fiets probeert af te pakken?”

Als de meervoudig wereldkampioen boksen Perry Ubeda je vraagt om weerbaarheidscursussen te komen gev...

 

adv.