Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nijmegenaar Tim Smit noemt eigen film ‘Kill Switch’ ode aan de videogames

Door Jurgen Smit 8 juni 2017

Nijmegenaar Tim Smit zag deze week zijn eigen film Kill Switch in première gaan. In 2009 werd onze stadsgenoot wereldnieuws nadat zijn korte film What’s in the Box viral ging op internet. In dit filmpje werd onze stad aangevallen door buitenaardse wezens. De visual effects trokken de aandacht en acht jaar later maakt hij zijn eigen film.

In Kill Switch wordt piloot Will Porter (Dan Stevens) ingehuurd om de wereld te redden. Maar om dit te doen moet hij een alternatief universum betreden. Opgejaagd door drones en soldaten baant hij zich een weg door de instortende wereld. Nijmegenaar Smits heeft voor zijn film een indrukwekkende cast bij elkaar weten te krijgen waaronder dus Dan Stevens, Bérénice Marlohe (Song to Song) en Tygo Gernandt (Brimstone).

De film Kill Switch neemt de kijker mee naar een Nederland in de toekomst. Dat gaat op een gegeven moment mis, met catastrofale gebeurtenissen tot gevolg. Smit vertelt in De Brug Nijmegen dat Kill Switch een ode is aan de videogames. “Een groot deel van de film beleeft de kijker door de ogen van de hoofdpersoon, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een computerspel zit.”

Kill Switch onder meer gemaakt in studio aan Sint Annastraat

De film moest in achttien draaidagen opgenomen worden vertelt de regisseur tegen De Brug. Voor de visuele effecten, die Tim in zijn eigen studio aan de Sint Annastraat produceert, was meer tijd. “Mijn computers stonden wel achttien maanden achtereen te draaien. Als ik niet bezig was met het ontwerpen van de scènes, dan waren de computers wel bezig met het samenstellen van de beelden.”

Tim Smit komt naar LUX

Benieuwd naar Kill Switch? De actiefilm draait in LUX Nijmegen. En wil jij Tim zelf ontmoeten of vragen stellen? Dat kan in de speciale Q&A op dinsdag 13 juni in LUX. Het gesprek wordt geleid door Luca Consoli, Universitair docent Philosophy and Science Studies van de Radboud Universiteit. De film begint om 19.30 uur. Koop je kaartje op de site van LUX.

 Meer over Nijmegenaar Tim Smit noemt eigen film ‘Kill Switch’ ode aan de videogames ontdekken?

Nijmegenaar Tim Smit noemt eigen film ‘Kill Switch’ ode aan de videogames


adv.