Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuke feitjes: dit vonden Nijmegenaren het belangrijkst bij het boeken van hun vakantiebestemming

Door Jurgen Smit 20 september 2018

Wat een zomer was het hè? Met een recordaantal warme dagen in Nijmegen! Toch zijn heel veel Nijmegenaren toch ook nog de stad uit geweest voor een vakantie elders. Dankzij vakantiezoekmachine HomeToGo kun je nu precies zien waar stadgenoten op vakantie gingen, hoeveel zij daarvoor betaalden en hoe lang ze op hun bestemming verbleven.

Lekker weg in eigen land

Nijmegenaren gingen het liefst op vakantie in Nederland. Bestemmingen in Frankrijk en Italië volgen op een goede tweede en derde plek. Ook in de meeste andere steden was dit de top 3.

Ruim een week

Nijmegenaren gaven deze zomer gemiddeld 120 euro per nacht uit voor het gehele vakantieverblijf. Dat is minder dan Breda (127 euro), maar weer meer dan bijvoorbeeld Maastricht (114 euro). Een derde van de vakantiegangers verbleef in een vakantiehuis, daarna volgden appartementen en campings. De gemiddelde verblijfsduur van Nijmegenaren was 7.3 nachten. Ook dat is vrij gemiddeld in Nederland.

Zwembad en internet

Tot slot is het grappig om te weten waar Nijmegenaren veel waarde aan hechten op hun vakantiebestemming. Op één staat met stip.. een zwembad! Daarnaast is het voor veel mensen ook belangrijk dat huisdieren zijn toegestaan en dat er internet en airco is op de vakantielocatie.

Wil je nog meer leuke statistieken bekijken? Dat kan hier.

Lees ook:

Waalkade zonsopkomst nijmegen waalbrug

9 x waarom je als je in Nijmegen woont niet op zomervakantie hoeft

Houd jij deze zomer jouw spaargeld veilig op je bankrekening en ga je niet naar bijvoorbeeld het zon...
Tivoli kids

7 x leuke dingen doen met je kids in en rond Nijmegen

Zin om deze zomervakantie nog wat leuke dingen te gaan doen met de kinderen? In en rond Nijmegen bar...

Meer over

Nijmegenaren

adv.