Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Bart: ‘Café de Muus is zo fout dat het leuk is’

Door Jurgen Smit 16 juni 2018

Nijmegen oh Nijmegen, wat ben je leuk. Echte locals kennen de stad natuurlijk het allerbeste en kunnen daarom natuurlijk ook de allerbeste tips geven. Deze week tipt student Bart Jansen zijn favoriete plekken in Nijmegen. Ken jij ze allemaal al?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Local Bart

(Eigen foto)

Dit is Bart Jansen. Zo’n 24 lentes geleden werd hij geboren in het prachtige Achterhoekse Groenlo, dat hij zo’n vijf jaar geleden verliet om hier in Nijmegen Communicatiewetenschap te gaan studeren. Bart is een rasechte student, die gezelligheid onder het genot van een biertje zéér hoog in het vaandel heeft staan. Hij weet dus als geen ander waar je in Nijmegen die gezelligheid het best kan opzoeken. Dit zijn de Nijmeegse favorieten van Bart!

Café De Muus

Posted by Café De Muus on Sunday, 26 June 2016

Bart: “Ja ik hoor jullie denken? Wat is dit dan? Ik zal het jullie uitleggen. De Molenstraat ken ik na vijf jaar wel een keertje en laatst kwam mijn vader met zijn volleybalteam een weekend in Nijmegen. Echte Achterhoekers, je kent ze wel. Ik moest ze door het nachtleven van Nijmegen leiden en dat deed ik. Ik dacht dat Irish Pub The Shamrock wel goed was. Dat was het ook, maar iets te rustig voor de mannen die al wazig begonnen te kijken. Door een regenbuitje stonden we opeens ‘te schuilen’ in de kroeg ernaast. Nou, ik heb nog nooit zo goed geschuild voor de regen. Deze kroeg is zo fout dat het leuk wordt. Heerlijke Nederlandse klassiekers en zo zag het publiek er ook uit. We werden door de hele kroeg bekeken alsof we dinosaurussen waren, maar al snel was de hele dansvloer van ons. Hier ga ik zeker vaker heen!”


Meer over Café de Muus ontdekken?

Café de Muus restaurants en horeca

Gesloten20:00 - 02:00

Smetiusstraat 15, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Park zonder naam?

Dit groene gebied bedoelt Bart. Weet jij of het een naam heeft? (Foto: Google Maps)

Bart: “Ik heb het even opgezocht, maar kan nergens de naam van het park vinden. Het ligt in ieder geval aan de Gelderselaan en is dicht bij mijn huis. Aangezien mijn portemonnee een sportkaart niet toestaat, moet ik improviseren. Ik haat hardlopen, maar ik heb het een kans gegeven. Dit park ligt al vroeg op mijn heeeele lange hardlooprondje en is mijn ‘bijkompark’. Het is meestal lekker rustig en het gras ligt daar heerlijk!”

Weet jij of dit groene stuk in Nijmegen een naam heeft? Verlos Bart van zijn gepieker en laat het ons weten in de comments!

De Kaaij

Nimma kaartjes
(Foto Copyright Bart Kouwenberg)

Bart: “Ik denk dat al heel veel NijmegenarenDe Kaaij als favoriet hebben, maar ik kan hem niet níét noemen. Het is daar gewoon verdomd gezellig. In de zomer zul je mij hier vaak zien met een lekker speciaalbiertje in mijn hand. De hele vibe die er hangt, is super relaxt. Vooral met de Vierdaagse is dit meestal de plek waar ik mijn brakke dag nieuw leven probeer in te blazen.”

Kaaij

Jaaaa we mogen weer: op deze dag begint festival de Kaaij

Wie heeft er geen zin in: lekker een koud biertje drinken aan het strand op een warme, Nijmeegse zom...

Tati

tati
(Foto: indebuurt Nijmegen)

Dicht bij Barts huis in Oost zit op de hoek een heel hip en lekker restaurantje genaamd Tati. Bart: “Het is daar allemaal nét een beetje anders en heeft een echte huiskamersfeer. Als mijn mams weer eens op bezoek komt en ik heb geen idee heb wat we moeten doen, is Tati altijd goed! Toch een minpuntje? Verdomd gezond…”


Meer over Tati Nijmegen ontdekken?

Tati Nijmegen lunch

Geopend08:30 - 21:00

Koolemans Beynenstraat 80, Nijmegen

Bekijk meer:lunch

Brebl

? Bedankt voor alle energie tot zonsopkomst. Deze mooie beelden zijn van Mark Ooms. We zien elkaar snel terug!

Posted by Blauwdruk on Tuesday, 24 April 2018

“De Brebl, tja de Brebl. Ik weet nog dat ik er voor het eerst binnenstapte op een feestje in en toen dacht, moet ik in dit gure hok mezelf vermaken de komende paar uur? Nou ik kan je vertellen, vermaakt heb ik me. Sindsdien heb ik al verschillende feestjes gehad op deze kleine, maar hele toffe locatie. Het industriële interieur, de levensgevaarlijke trap naar boven, het uitzicht over de Waal, het kleinschalige, ja de Brebl heeft iets speciaals. Alle feestjes daar, zoals Blauwdruk, stellen nooit teleur.”


Meer over Brebl ontdekken?

Brebl restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Waalbandijk 14 E/F, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Wat zijn jouw Nijmeegse favorieten?

De Waalbrug

Ben jij ook een echte Nijmegen-liefhebber en ken je de stad op je duimpje? Laat ons dan via dit formulier weten waar jij bijvoorbeeld het liefst een biertje drinkt of naar de kapper gaat, welk kunstwerk jij het mooist vindt of door welke straat jij het liefst fietst. Enneh: vergeet niet een leuke foto van jezelf mee te sturen!

Lees ook:

Lunchen in Nijmegen

9 tips van locals: hier kun je keilekker lunchen in Nijmegen

Locals weten natuurlijk altijd het beste waar je moet zijn. Wij vroegen op Facebook naar jullie favo...
Nijmeegse festival 2017, op 't eiland

10 x Deze festivals vind je in Nijmegen in 2018

Ben jij ook een echte festivaltijger? Pak je agenda er dan maar bij, want dit wil je meemaken! ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.