Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas en Julie trouwden in Italië: “Deze bruiloft schepte echt een band”

Door Jurgen Smit 11 september 2018

Bas Hoebink en Julie Ottevanger (nu Hoebink) gaven elkaar in 2016 het ja-woord in Levanto in Italië. De kans is groot dat je deze Nijmegenaren ergens van kent: Bas is eigenaar van de Firma, de Meesterproef, The Black Fox en Pizza Pasta, en Julie is mede-eigenaresse van Make My Day Woman en Make My Day Men. Sinds twee maanden zijn ze ook nog papa en mama van Aksel. Julie vertelt ons over hun droom-bruiloft in Italië. 

Lichtfestival in New York

Bas vroeg Julie ten huwelijk in New York. “We zijn allebei heel erg gek op New York, we houden van de stad en de energie daar, dus er was geen betere plek denkbaar. Bas heeft mij tijdens een lichtfestival in Dumbo, de afkorting van Down Under Manhattan Bridge Overpass, in Brooklyn gevraagd aan het water met uitzicht over de skyline van Manhattan. Niet verkeerd dus!” vertelt Julie.

Geen verplichtingen

Naast New York hebben Bas en Julie ook een grote liefde voor Italië. “In het eerste jaar van onze relatie, elf jaar geleden, zijn we in Levanto geweest. Dat is een kleine badplaats in Ligurië, Italië. We vonden het er zo mooi dat we er zes keer naartoe terug zijn gegaan! Tijdens onze tweede vakantie daar zeiden we: als we ooit trouwen, dan doen we het hier. Dit hebben we ook tegen onze vrienden en familie gezegd, dus toen konden we natuurlijk niet meer terug, haha!”
Een voordeel van trouwen in het buitenland is dat je het klein kan houden, vindt Julie. “In Nederland voelt het misschien meer als een verplichting om iedereen die je maar kent uit te nodigen. Nu hadden we een groep van 55 mensen, wat heel knus en vertrouwd voelde.”

Gasten druppelen binnen

Julie en Bas trouwden tijdens een tweeweekse vakantie in Levanto. “Het hele weekend werd mede georganiseerd weddingplanner Inge Peters Rit uit Nijmegen. In de eerste week van onze ‘vakantie’ kwamen de eerste gasten aan en zo ging het door tot en met de dag van de bruiloft. Sommige vrienden kwamen midden in de nacht aan, die sliepen dan bijvoorbeeld in de woonkamer van ons appartement. Anderen kwamen we op het strand tegen. We hadden een speciale Facebookgroep aangemaakt voor de gasten, waarin iedereen foto’s deelde van de vlieg- en autoreis. Dat schepte echt al een band! Die avond hadden we een welkomstborrel in een wijnbar, waar iedereen elkaar rustig leerde kennen.”

13e eeuwse veranda

“De dag van de bruiloft kwamen mijn vriendinnen en de moeders naar ons appartement en hebben we ons daar omgekleed, opgemaakt en zijn we foto’s gaan maken. De mannen kwamen samen bij het appartement van de vader van Bas, maar zij gingen ’s ochtends gewoon nog naar het strand, ze hadden niet zoveel tijd nodig. Om 15.00 uur, toen het warmste moment van de dag geweest was, trouwden we in La Loggia, een veranda uit de 13e eeuw. Het was een hele mooie, emotionele ceremonie met speeches van onze vaders en muziek van Isa, het zusje van Bas. We vierden echt onze liefde! Na de plechtigheid zijn we met alle gasten naar de bar gegaan om te proosten met prosecco. Bas en ik zijn daarna foto’s gaan maken in de mooie straatjes van Levanto. Daarna hebben we uitgebreid Italiaans gegeten bij hét visrestaurant van het dorp, met speeches van onze 4 getuigen, heel grappig en bijzonder!”

Italiaans applaus

Na het eten liep het gezelschap naar een strandtent voor het feest. “Voor Italianen is een bruiloft nog net wat specialer dan voor Nederlanders. We liepen door het dorp, en daar werd van alle kanten geklapt. Er werden allemaal Italiaanse felicitaties geroepen zoals Sposa! Complimenti! Auguri! We zijn toen met z’n alle naar de strandtent gelopen waar we tot een uur of drie gefeest hebben. De volgende dag hebben we met iedereen ontbeten en daarna vertrokken de eerste gasten alweer. Gelukkig bleven er ook nog heel veel, en hebben we nog lekker vakantie gevierd. Bas en ik zijn samen de laatste dagen naar Venetië gegaan, als een soort van huwelijksreis.”

Boeket uit Nijmegen

Julie zou een bruiloft in het buitenland aan iedereen aanbevelen. Tijdens haar bruiloft miste ze Nijmegen dan ook niet. “Het was alleen voor het bruidsboeket handiger geweest als we in Nijmegen waren getrouwd, want Italianen hebben nogal een andere smaak qua bloemen. Dus vrienden van ons hebben het boeket vanuit Nijmegen in de auto meegenomen, tussen hun benen geklemd zodat het water niet zou omvallen!”

Relaxt en gezellig

Wat is er dan zo leuk aan trouwen in het buitenland? “Het is superleuk dat je bruiloft een heel weekend duurt en dat alle gasten elkaar al kunnen leren kennen op de dag vóór de bruiloft en dat je als bruidspaar ook iedereen al hebt gesproken. Op die manier was de dag zelf heel relaxed en vond iedereen het super gezellig met elkaar. Het is zo hecht en bijzonder om daar met z’n alle te zijn, het schept echt een band. En de sfeer van Italië die wij wilden heb je alleen daar.”

Lees ook:

Gaaf! Nijmeegse Chantal en Peter trouwden in Louisiana

Chantal (35) en Peter Rensen (35) waren allebei docent op het Canisius College in Nijmegen toen de v...

Ja ik wil: 7 x trouwlocaties in Nijmegen

Voor veel mensen is het de mooiste dag van hun leven: je huwelijksdag. Trouwen doe je hopelijk maar ...

Deze Nijmeegse daredevils maakten een sprong in het diepe en emigreerden

Heb jij er wel eens van gedroomd? Je huis in Nijmegen verkopen, je spullen pakken en je leven op een...

Meer over

Nijmegenaren

adv.