Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gaaf! Nijmeegse Chantal en Peter trouwden in Louisiana

Door Jurgen Smit 29 augustus 2018

Chantal (35) en Peter Rensen (35) waren allebei docent op het Canisius College in Nijmegen toen de vonk oversloeg. Op 28 juli 2016 vroeg Peter Chantal ten huwelijk in de Verenigde Staten. En dat ging er nogal romantisch aan toe!

Op z’n knieën

Het aanzoek alleen al was bijzonder romantisch, vertelt Chantal. “Na een dag vol allerlei leuke activiteiten bij het Parthenon in Nashville, Tennessee vroeg hij me ten huwelijk. Officieel, op zijn knieën, met een aanzoek dat volledig bestond uit songteksten van onze favoriet country liedjes. Super romantisch dus! We zijn precies twee jaar later getrouwd in Walker, in Louisiana.

De keuze voor Louisiana kwam niet uit de lucht vallen. “Op mijn 17e heb ik een high school exchange year gedaan bij een familie in Holden, Louisiana. Ik voel me daar zo thuis dat ik er sindsdien in totaal zo’n 3 jaar heb gewoond en praktisch iedere zomer daar doorbreng. Toen Peter in 2014 voor het eerst mee ging en zich meteen net zo thuis voelde als ik was het voor mij duidelijk: hij is ware!

Chantal en Peter geven elkaar het ja-woord.

Overstromingen

Na zijn aanzoek wisten we al dat de meesten van hen niet zomaar over zouden kunnen vliegen, maar door ernstige overstromingen een week later was het voor niemand financieel meer haalbaar. Alle opgelopen schade moest immers worden gerepareerd. Peter en ik zaten daar toen ook een aantal dagen vast en op een avond reden we door het dorp. Ik moest huilen door alle rampspoed en zei dat ik toch ook echt wel graag voor de kerk zou willen trouwen. “Dan moeten we dat hier doen!” zei hij meteen. Op die manier konden we ons huwelijk toch vieren met onze lieve dierbaren daar. Het was de perfecte oplossing!”

Something old, new borrowed and blue

De ochtend begon ontspannen en gezellig. “We hadden al vroeg afgesproken met mijn gast-zus Rebecca bij het huis van oma, tegenover de kerk. Daar hebben we ons omgekleed en deed Rebecca mijn haren. Ondertussen stroomde het huis langzaam vol met een heleboel familie. Het was een gezellig kippenhok en niets liep zoals gepland, maar dat maakte niet uit want we waren samen! Van mijn gast-moeder kreeg ik haar oude trouwring, mijn “something old”, een prachtig gebaar. Van Rebecca leende ik een andere ring om te dragen en kreeg ik een kousenband met een blauw lintje – mijn “something borrowed and something Blue”. Tenslotte kreeg ik van Lana, Jennifer’s dochter een penny van 2018 in mijn schoen. Mijn “something new” dat ook nog eens geluk zou brengen!”

Chantal en Peter met hun Amerikaanse ‘familie’.

Pets op de billen

Er gebeurde nog iets hilarisch toen Chantal haar jurk stond te passen. “Ik was aan het passen toen onze Pastor Renee Deaton arriveerde. Zij droeg een lange zwarte jurk, net zoals Rebecca, mijn Amerikaanse ‘zus’. Dus toen onze tante Lisa iemand met een zwart jurk voorover gebukt iets zag oppakken dacht zij dat het Rebecca was en gaf haar een flinke pets op haar kont! Het bleek dus de pastor te zijn, haha. “Well, I guess I am part of the family now!” zei ze. Een prachtige ceremonie volgde, voorzien van onze lievelings country-muziek.”

N.E.C. taart

Er was gelukkig toch nog een stukje Nijmegen in Louisiana. “In de ruimte naast de kerk hebben we na de plechtigheid een buffetje laten bezorgen met allemaal lekkere plaatselijke gerechten. Echt comfort food! Ook had een kennis een mooie bruidstaart en groom’s cake (een traditionele verrassing van de bruid voor de bruidegom) gemaakt. Peter’s groom’s cake was erg bijzonder want het was namelijk een heuse N.E.C. taart! Na het eten hebben we ‘s avonds nog gezellig biertjes gedronken bij Jennifer thuis om zo nog na te genieten met een deel van de gasten.”

Cupcakes en een extra koffer

“Het was voor ons heel bijzonder om op deze manier ons huwelijk ook met de lieve mensen daar te vieren, maar het was natuurlijk extra bijzonder geweest als onze Nederlandse familie daar ook bij had kunnen zijn. Ook moet ik zeggen dat de taart lekker was, maar hij kon echt niet op tegen de cupcakes van de Little Cupcake Shop op Plein 1944.”

“Als mensen nu overwegen om in het buitenland te trouwen zou ik ze als tip mee willen geven: boek een extra koffer bij voor alle trouwspullen, dan hoef je je geen zorgen te maken of het allemaal gaat passen. Vergeet ook niet om alles per email even goed voor te bespreken met de professionals die betrokken zijn bij je bruiloft! Vraag alles van te voren, ook als je twijfelt over tradities in het land waar je trouwt. ”

Ben jij ook in het buitenland getrouwd? Stuur een mailtje naar nijmegen@indebuurt.nl, dan nemen wij contact met je op!

Meer bijzondere Nijmegenaren:

Evanne over reis door Nieuw-Zeeland: ‘Een huis zonder douche of warm water is al luxe’

De Nijmeegse Evanne van Houten reisde twee jaar met haar Engelse vriend door Australië en Nieuw-Zeel...

Janneke (26) ging voor modellencarrière naar Zuid-Afrika en werd verliefd

De Nijmeegse Janneke Scherpenhuyzen (26) maakte in 2013 voor het eerst kennis met Zuid-Afrika toen z...

De Nijmeegse Nelleke emigreerde naar Australië: ‘Nijmegen blijft mijn thuis’

Nelleke Auch (30) is een geboren en getogen Nijmegenaar. Als student werd ze verliefd op een Austral...

Meer over

Nijmegenaren

adv.