Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local Paul Eppink: talent ontdekken bij Dollars en burgers van Wally

Door Jurgen Smit 30 juli 2017

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week komen de tips van Paul Eppink, muzikant, barman, en inwoner van de allerleukste stad!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

LUX

LUX-Nijmegen
Foto: LUX

“Mijn eerste tip is LUX. Naast het feit dat ik hier met veel plezier achter de bar werk, kom ik hier ook graag om naar de film te gaan. Er worden toch nét even iets andere films gedraaid dan bij de reguliere bioscopen, dat trekt mij wel. Veel mensen weten niet dat het programma van LUX heel divers is en meer omvat dan alleen film. Zo kun je ook naar een theater- of dansvoorstelling, dat vind ik gaaf aan LUX.”

Rob en Ellie’s Vinylarchief

Foto: Vinylarchief

“Onmisbaar voor elke muziekliefhebber is het Vinylarchief van Rob en Elly in de Lange Hezelstraat. Ik ben hier denk ik elke week wel een keer te vinden, al is het soms maar voor een minuutje. Ik vind het leuk om even tussen de LP’s te snuffelen om te kijken of ik voor een appel en een ei nog een pareltje mee kan scoren. Ook kun je, als je daar zin in hebt, urenlang lullen over muziek.”

Dollars

Dollars
Foto: Dollars

Dollars is voor mij het enige échte live muziek café van Nijmegen. Ik speel hier zelf ook wekelijks, maar daarnaast vind ik het gaaf omdat het voor veel muzikale acts een laagdrempelig podium biedt. Veel Nijmeegse muzikanten zetten hun eerste muzikale stapjes op het podium van Dollars, dat is vet om te zien.”

De Kluizenaar

Foto: Kluizenaar

De Kluizenaar is een leuk cafeetje in Bottendaal waar je iedere maandag een pubquiz kan spelen. Zelf weet ik meestal geen drol, maar het is wel een gezellig avondje uit waarbij je kan kiezen uit veel soorten speciaalbier. De medewerkers van de kroeg hebben ook daadwerkelijk verstand van bier. Daarnaast kun je er voor een leuk prijsje een hapje eten.”

Wally’s

Wally Nijmegen
Foto: Restaurant Wally

“Mijn favoriete burgerrestaurantje zit in de gezellige Hertogstraat. Wally is nu een paar jaar open en sindsdien precies waar ze heel erg goed in zijn; een lekkere burger op tafel zetten. Hier ga ik regelmatig met vrienden even langs.”

Wil jij ook andere Nijmegenaren tippen met jouw favorieten? Mail jouw vijf lievelingsplekken met een kort stukje tekst naar nijmegen@indebuurt.nl. Zijn wij blij mee!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.