Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van Lucy: “Voor sommigen is de Waalbrug ‘thuiskomen’, voor mij is dat de Van het Sant-straat”

Door Jurgen Smit 7 oktober 2018

Iedere week deelt een Nijmegenaar zijn of haar vijf favoriete hotspots in onze bloeiende stad. Dit keer vertelt Lucy Auch (60) uit Oost over haar leukste locaties in Nijmegen.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kinderboekwinkel Nijmegen

De binnenkant van de Kinderboekwinkel.

“Het is zo mooi om de wereld van kinderen te openen door in dit mooie oude pandje midden in de stad een boek te kopen. En ze hebben er zoveel boeken! Vroeger nam ik mijn dochters altijd mee daarheen om een boek uit te kiezen. Nu koop ik er voor mijn neefje van 11 en nichtje van 8 boeken. Ik laat me dan adviseren door Ingeborg, zij weet er zoveel van af. Vorige keer kwam ik naar buiten met een boek over kastelen in Nederland (incl 2 entreekaartjes) voor neef Joep en met een echt vriendinnenverhalenboek voor mijn nichtje Noortje. Je kan er ook zo lekker snuffelen door al die boeken tot je iets vindt wat je wil hebben, boven hebben ze ook een leeshoekje. Ik heb zelf ook een kinderboek geschreven, maar dat is nog niet uitgegeven.”


Meer over Kinderboekenwinkel Nijmegen ontdekken?

Kinderboekenwinkel Nijmegen boekhandels

Geopend09:30 - 21:00

Kannenmarkt 27, Nijmegen

Bekijk meer:boekhandels

Grut Eten en Drinken

De Grut

“Een heerlijk restaurant waar je naast vlees en vis ook altijd een lekkere vegetarisch gerecht kunt bestellen. Het is fijnproeverij, niet alleen qua eten maar ook wat betreft de wijn. Meer dan 30 jaar geleden ging je er als student of met het hele gezin eten en was er de keuze tussen boerenkool met worst of gebakken aardappeltjes met boontjes en vis. Voor 5 gulden per persoon had je gegeten en hoefde niet thuis af te wassen. Zo’n 25 jaar geleden maakte Willem van de Ven er een echt culinair restaurant van. Time flies, hij gaat het nu weer doorgeven aan Jillis Walraven. Naast de lekkere wijn en het goede eten is er één nadeel: je kan er niet reserveren dus je weet nooit zeker of je er terecht kan.”


Meer over Grut Eten en Drinken ontdekken?

Grut Eten en Drinken restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 01:00

Berg en Dalseweg 236, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

Van het Sant-straat

Van het Sant
Foto: Google Streetview

“Voor sommige Nijmegenaren is de Waalbrug ‘thuiskomen’, voor mij is dat de Van het Sant-straat. Mijn kinderen zijn in het verlengde ervan, de Hengstdalseweg, geboren en ik woon er nu om de hoek samen met mijn man. Je vindt er alles wat je nodig hebt: de supermarkt, de pinautomaat, de bushalte, het café, meerdere restaurants. Maar het allermooiste vind ik de bomen die erlangs staan. Die markeren de seizoenen en groeien maar door in de tijd. In de herfst vormen ze een prachtig rood bladerige tunnel waar je doorheen rijdt of loopt. En niet te vergeten: in de zomer lopen er zo’n 50.000 wandelaars door die bomentunnel, alleen is hij dan groen van kleur, ook mooi.”

De Museumwinkel

Museumwinkel
Rondstruinen in de Museumwinkel is een beleving op zich. (Foto: Facebookpagina Museumwinkel)

“Is het nou een winkel of een museum? In ieder geval kan je in de Van Welderenstraat de meest vreemde opgezette dieren bewonderen. Het is eigenlijk een museum waar je wat je ziet ook kan kopen. Ze hebben fossielen, mineralen, schelpen, veren, en er is ook een enorme collectie vlinders en vogels. Daarnaast hebben ze ook allerlei grote dieren, er staat zelfs een tijger en een paard, die lenen ze uit aan scholen en worden gebruikt voor projecten en soms zelfs in films. Maar je kan er ook Flappie je konijn op laten zetten of Hero je kat of Balou je hond, veel dierbare huisdieren krijgen zo een ‘tweede leven’. Zelf heb ik ook een paar keer een workshop taxidermie gevolgd en heb een kuiken en een mol opgezet. Het is uitermate interessant om te doen (soort biologieles) en nog niet zo makkelijk. Even voor de duidelijkheid: ik ben een echte dierenvriend, ik zou er nooit achterstaan als iemand een dier zou doden om op te kunnen zetten!”


Meer over Museumwinkel.com ontdekken?

Museumwinkel.com cadeauwinkels

Geopend10:00 - 19:00

Van Welderenstraat 114, Nijmegen

Bekijk meer:cadeauwinkels

Sprok Strand

(Foto: via Facebookpagina Het Sprok)

“Het is zo heerlijk om daar in de namiddag naar de zonsondergang te kijken. In het voorjaar gaat het Sprok-strand open en dan waan je je echt aan het wijde water ook al zit je in het oosten van Nederland. Lay-back is een woord dat ze daar uitgevonden hebben. Heel relaxed zit je buiten in een luie stoel in het zand aan het water en in de verte zie je de skyline van Nijmegen. Ik kan er uren naar de voorbij varende boten gaan zitten kijken en luisteren naar het diep geronk van hun motoren. Soms schiet er een politiebootje tussendoor en word ik uit mijn trance gehaald. Je zou haast vergeten dat je je bij een café/restaurant bevindt.”


Meer over Het Sprok ontdekken?

Het Sprok restaurants en horeca

Waaldijk 9, Bemmel

Bekijk meer:restaurants en horeca

Jouw favorieten

Wil jij net als Lucy ook je favoriete plekjes in Nijmegen delen? Dat kan hier!

Lees ook:

Dit zijn de favoriete Nijmeegse hotspots van Eelke Payens

Eelke Payens (26) groeide op in Nijmegen Oost, maar woont nu in de Benedenstad. Dit zijn haar favori...
eva

Leuk volgens Eva: “Pas op voor de baklava, deze kan verslavend zijn!”

Eva Walraven is 38 jaar en woont in de Lindenholt. Je kent haar misschien van Bakkerscafé Brood op d...

Dit zijn de Nijmeegse hotspots van Herma: ‘Bottendaal is sowieso de leukste wijk’

Herma van Gemert (39) komt uit Bottendaal en dat is te merken aan haar favoriete plekjes in Nijmegen...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.