Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local: de Nijmeegse favorieten van Joost

Door Jurgen Smit 6 maart 2018

Joost is 37 en is onderdeel van de band Ink Bomb. Hij woont in Nijmegen Oud-West. Dit zijn zijn favoriete spots in Nijmegen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Sporthal De Horstacker

Sporthal De Horstacker
Foto: Google Streetview

Joost: “Sporthal de Horstacker is een prima sporthal waar we twee keer per week rolschaatsen kunnen trainen met de Nijmeegse Rollerderbyvereniging Roadkill Rollers. Het is een laagdrempelige hal, beheerd door de gemeente, waar onder meer lokale sportverenigingen hun wekelijkse activiteiten kunnen plannen.”


Meer over Sporthal De Horstacker ontdekken?

Sporthal De Horstacker sportcentra

Horstacker 1401, Nijmegen

Bekijk meer:sportcentra

De Limoskazerne

Kazerne
Foto: Facebookpagina In De Kazerne

De Limoskazerne aan de rand van Nijmegen-Oost is een culturele hub. Joost: “Voor mij is het de plek waar ik met mijn band Ink Bomb regelmatig de oefenruimtes in kan duiken. Dit gedeelte wordt beheerd door de dames en heren van de Doornroosje. Een mooie en ook wel historische locatie waar je als muzikant goedkoop oefenruimtes kunt huren.”


Meer over In de kazerne ontdekken?

In de kazerne restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Molenveldlaan 146, Nijmegen

Bekijk meer:restaurants en horeca

In de Blaauwe Hand

Blaauwe HandFoto: Facebookpagina In De Blaauwe Hand

De Blaauwe Hand is de oudste kroeg van Nijmegen. Joost: “Een prachtig historische pandje waarin een van de leukste kroegen van Nijmegen gevestigd is. Het is er daarom vrijwel altijd gezellig druk. Naast een goede wijnselectie hebben ze ook een erg lekkere menukaart.”


Meer over Café In de Blaauwe Hand ontdekken?

Café In de Blaauwe Hand cafés

Geopend15:00 - 02:00

Achter de Hoofdwacht 3, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

De Onderbroek

De Onderbroek
Foto: Google Streetview

Joost: “Voormalig kraakpand de Grote Broek is het centrum voor veel activiteiten op gebied van allerlei vormen van activisme. In de kelder van dat pand zit De Onderbroek, een voormalig kraakpand (inmiddels gelegaliseerd) dat dient als concertlocatie. Geheel gerund door vrijwilligers is het een broeinest van alternatieve feestjes en feesten waar de nicheculturen worden bediend die in Nijmegen op andere manieren niet aan bod komen.”


Meer over De Onderbroek ontdekken?

De Onderbroek entertainment

Tweede Walstraat 21, Nijmegen

Bekijk meer:entertainment

Centrale Bibliotheek Mariënburg

Aan het Marienburgplein ligt de centrale vestiging van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. Joost: “Een prachtig gebouw in een voormalig politiekantoor waarin door de OBGZ allerlei activiteiten worden ontplooid op het gebied van lezen, muziek, cultuur, (jongeren)poëzie en nog veel meer. Veel diversiteit aan initiatieven en sowieso een mooi plek om te studeren, even te internetten, een kop koffie te drinken bij de Coffeelovers, etc.”


Meer over Bibliotheek Marienburg ontdekken?

Bibliotheek Marienburg bibliotheken

Gesloten09:00 - 18:00

Marienburg 29, Nijmegen

Bekijk meer:bibliotheken

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.