Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens local: De favorieten van Elky Rosa Gerritsen

Door Jurgen Smit 16 december 2017

Elky Rosa Gerritsen is naast Nijmegenaar ook freelance schrijver, journalist, presentatrice en theatermaker. Op zaterdagen studeert ze aan de toneelacademie van Maastricht.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Café de Deut

“Café de Deut is toch wel mijn Third Place. Naast de plaats waar ik woon en de plaats waar ik werk voel ik me hier het meest thuis, het is mijn tweede huiskamer. Als ik de hele dag heb zitten tikken en staren achter mijn computer is het de plek waar ik heen ga voor een gesprek, een nieuwe ontmoeting en een lach. Het fijne is dat dit dan ook nog samen kan met fijne koffie en eindeloos veel goed bier.”


Meer over Café de Deut ontdekken?

Café de Deut cafés

Geopend10:00 - 02:00

Koningstraat 36, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

De Maandagmarkt

“Als het even kan ga ik op maandag naar de markt. Ik hou van de geuren, kleuren, mensen en van de dynamiek. ‘Bloemkool voor een 1 eeuuuro,‘ prachtig. Ondanks de dynamiek doe ik altijd hetzelfde.Ik loop eerst naar de groente en fruitkraam links achterin op Kelfkensbos. Ik ben inmiddels beste vrienden met de marktkoopman. Met een bult groente en fruit op zak (waarbij ik mij soms heb laten verleiden tot het kopen van exotische vruchten of vergeten groenten) ga ik naar Wilma Graat voor een bakje kibbeling zonder saus, niets lekkerders dan dat! Soms wandel ik met mijn bakje kibbeling naar de Stevenskerk om even uit te rusten van alle indrukken.”

Sussies

“Tja, Sussies. Het is mijn copingstijl geworden. De plek waar ik heen ga als ik geen inspiratie heb, geen zin heb om te werken, of mijn hebzucht naar uitbreiding van mijn garderobe niet kan weerstaan. De winkel waar ik van mezelf heel even mag kijken in de hoop dan weer bakken inspiratie op te doen. Het mondt altijd uit in een verkleedfeestje. Altijd, maar dan ook altijd loop ik naar buiten met minstens een item in mijn tas. Want ja, die ene body met glitters en pofmouwen kan ik nu niet laten liggen, straks is iemand anders ermee vandoor. En dit is niet de schuld van de verkoopsters hoor. Deze zijn lief, creatief en eerlijk. Ik kan er uren vertoeven.”


Meer over Sussies Vintage ontdekken?

Sussies Vintage kledingwinkels

Gesloten11:00 - 17:30

Lange Hezelstraat 57, Nijmegen

Bekijk meer:kledingwinkels

De Bibliotheek

“De bieb is een goede plek voor focus. Veel ijverige mensen, niet heel beste wifi en een heleboel boeken helpen mij om ergens diep in te duiken. Tussendoor scoor ik natuurlijk even een koffietje bij Coffeelovers. Naast al het ijverige werken laat ik me graag verrassen in de bieb. Een spontane ontmoeting, een oude bekende of een fascinerende expo die me raakt. Het kan bij de bieb!”


Meer over Bibliotheek Marienburg ontdekken?

Bibliotheek Marienburg bibliotheken

Geopend09:00 - 18:00

Marienburg 29, Nijmegen

Bekijk meer:bibliotheken

GRASstudio


“De GRASstudio is de plek waar ik doordeweeks, veelal in de avonduren, doe wat ik het liefste doe: toneelspelen! Op dit moment zijn we druk aan het repeteren voor Macbeth. Het is helemaal een feestje als de studio de deuren opent voor het publiek. Toeschouwers en spelers maken tenslotte samen de voorstelling. Achteraf praten we na met een wijntje en/of biertje en daarna fiets ik gelukzalig naar huis met de Waalbrug op de achtergrond.”


Meer over Theatergroep Gras ontdekken?

Theatergroep Gras theaters

Waalbandijk 14G, Nijmegen

Bekijk meer:theaters
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Favorieten van

adv.