Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De favorieten van barvrouw en muzikant Sher Careman

Door Jurgen Smit 4 januari 2018

Nog niet zo lang geleden verkozen jullie Sher Careman, barvrouw bij Dollars, tot leukste barvrouw van Nijmegen! Reden genoeg om eens te vragen waar zij zélf eigenlijk graag komt. 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Dollars

Sher Careman
Sher Careman achter de bar van café Dollars.

Een warmere plek ga je in Nijmegen niet vinden volgens Sher. “Wat ooit begon als donker rock hol, met obscure typetjes, een karige bierkaart en ietwat amateuristisch podium, is nu uitgegroeid tot een toegankelijke hotspot waar iedereen zich geweldig kan vermaken. Je vindt hier echt van alles, studentengroepen, internationals, oma’s die hun kleinkinderen aanmoedigen bij hun eerste optredens en al het andere gezellige gespuis dat door de straten van Nijmegen wandelt.
Vanaf dag één was ik betoverd door de persoonlijke sfeer en de open manier waarop iedereen werd ontvangen.”

Sher begon hier haar carrière als zangeres. “Elke woensdag verscheen ik blozend ten tonele, zong steeds dezelfde eenvoudige nummers en probeerde telkens iets te leren van meer ervaren artiesten die daar rondliepen. Tegenwoordig val ik zelf onder die ervaren generatie, nu ben ik degene die daar elke donderdag (en om de week vrijdag) mag zingen en hopelijk anderen inspireren. ”

De kroeg ligt voor de meeste Nijmegenaren net iets buiten de dronken wandelroute vertelt Sher. “Maar het is echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Altijd live muziek, ondertussen een iets grotere bierkaart, de liefste mensen achter de bar en op het podium en natuurlijk sta ik er zelf ook meerdere keren per week, dus die obscure typetjes zijn nooit helemaal weggegaan, haha!”


Meer over Dollars ontdekken?

Dollars cafés

Vandaag gesloten

Grotestraat 9, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Ooijpolder

Foto van de Ooijpolder in de winter gemaakt door de redactie.

“Hoewel Nijmegen een relaxte stad is om in te wonen, merk ik soms toch dat het hectische leven zijn tol eist. En dan is de Ooijpolder een magische plek om even weer tot rust en op adem te komen. Je kunt op de veilige paden en wegen blijven maar je kunt natuurlijk ook een verlaten weggetje induiken en je laten verassen. Vooral tijdens de lente is het zo ongelooflijk vet daar. Ik kwam daar zo vaak dat ik op een gegeven moment al wist welke vogel waar zou zijn en de meest ontoepasselijke namen voor ze had bedacht. Ricardo en Beverly waren wel mijn favoriet, haha!”

Sher heeft er heel wat momenten met haar gitaar in het gras gezeten. “Vechtend tegen de hooikoorts, liedjes schrijvend alsof ik de soundtrack van Into the Wild 2 mocht verzorgen. Het enige jammere is dat een paar mensen zijn die de Ooijpolder ook graag bezoeken en die plek dan vooral als de lokale vuilnisbak zien. Zakken met troep, glas en plastic liggen gewoon op de grond en ik word er oprecht verdrietig van als ik de dieren daar doorheen zie lopen. Ik hoop dat we met z’n allen hier iets tegen kunnen doen aankomend jaar.”

De Sint Stevenskerk

openingstijden Stevenskerk
De Stevenskerk.

“Deze plek is vaker gevuld met toeristen dan met Nijmegenaren maar het blijft toch het oogappeltje van de stad, ook voor mij. Ik woon middenin de stad en vind het heerlijk om even de deur uit te gaan en neer te strijken op één van die bankjes in de kerk. Soms staat er muziek aan, soms komen er mensen naast je zitten en met je kletsen en soms ben je helemaal alleen.”

In de zomer kun je fantastisch buiten in het zonnetje kijken naar de groepen toeristen vindt Sher. “Ze komen even vluchtig een kiekje schieten, even ‘oooh’ en ‘aaahh’ roepen en dan verdwijnen ze weer. Ik ben in deze kerk gedoopt en droom ervan om, op exact diezelfde plek, een mooi concert te geven. Dan is de cirkel voor mij rond. En dan zijn jullie natuurlijk allemaal uitgenodigd!”

Het Koningsplein (tijdens de Vierdaagsefeesten)

“Dit is de plek waar mijn gitarist en goeie vriend Pelle en ik onze eerste grotere optredens hebben gedaan. De eerste keer, 42 graden, smeltend van angst en hitte op het podium, werd uiteindelijk één van onze meest bijzondere shows. Het was zo vreselijk warm en bij het laatste nummer ontstond er uit het niets een enorme storm. Een grote groep mensen klom toen bij mij op het podium om een muur te vormen zodat de instrumenten beschermd bleven tegen de regen!”

Samen met de wandelaars, het enthousiaste personeel, de dagjesmensen en onze eigen Nijmegenaren is dit absoluut een mooi plein om te zijn, vindt Sher. “De verbroedering van alle cafés, nationaliteiten en muzieksmaken werkt ontzettend goed op je humeur en je kan niet anders dan mee feesten tot in de late uurtjes.”

Kattencafé Balthazar

Kattencafé Balthazar
Naaktkat Coco met één van de twee kittens in kattencafé Balthazar.

“Ze zeggen vaak dat je een honden- of een kattenmens bent. Het is in elk geval vrij duidelijk tot welke groep ik behoor. Mijn obsessie voor katten gaat ver, misschien ben ik zelfs wel de belichaming van het typische kattenvrouwtje. En dit café is dan echt een uitkomst. Ik ben er van overtuigd dat zelfs de hondenmensen hier een leuke middag kunnen hebben.”

De katten komen wanneer ze zin hebben, dat waardeert Sher. “Het ziet er allemaal heel huiselijk uit, het personeel is ontzettend geduldig en vriendelijk, er worden regelmatig speciale activiteiten georganiseerd. De kaart is behoorlijk uitgebreid waardoor zelfs de meest kritische hipster iets lekkers kan uitzoeken. De katten lijken bijzonder gelukkig en hun welzijn staat op nummer één, dat zie je vooral aan de manier waarop het personeel alles goed in de gaten houdt en zorgt dat de katten als prinsesjes behandeld worden.”


Meer over Kattencafé Balthazar ontdekken?

Kattencafé Balthazar cafés

Gesloten12:00 - 17:00

Van Welderenstraat 46, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Café de Fuik

“What happens in the fuik, goes on Facebook. Heerlijke bruine kroeg waar ik heel wat zuurverdiende centjes heb uitgegeven en vervolgens niet meer weet wat ik allemaal heb uitgespookt.”


Meer over De Fuik ontdekken?

De Fuik cafés

Geopend16:00 - 04:00

Eerste Walstraat 6, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

Nozem’s 6511

Nozem's 6511
Mickel in zijn zaak Nozem’s 6511

“Beste barbier van Nijmegen. Zelf heb ik meters aan dreadlocks op mijn hoofd en dus weinig te zoeken bij een heren barbier, maar je kunt hier rustig even zitten, een bakje thee doen en de laatste lokale nieuwtjes delen met de getalenteerde en muziekliefhebbende eigenaar Mickel.”


Meer over Nozem’s 6511 ontdekken?

Nozem’s 6511 kappers

Vandaag gesloten

Lange Hezelstraat 108, Nijmegen

Bekijk meer:kappers

Vinylarchief Nijmegen

“Op je gemakje struinen door de vele bakken met duizenden platen. En als je even niet oplet, zit je uren te discussiëren met de eigenaren over wat nou wel of geen goeie plaat is.”


Meer over Vinylarchief ontdekken?

Vinylarchief muziek

Gesloten12:00 - 17:00

Lange Hezelstraat 68, Nijmegen

Bekijk meer:muziek

Hifi Klubben

“Deze mannen hebben echt verstand van geluid. Ze hebben hele goeie spullen staan en maken altijd tijd vrij om even een babbeltje te doen en je in alle rust te helpen met je keuze. Regelmatig staan ze een peukje te doen onder mijn raam waardoor ze mij zeker wekelijks ’s ochtends met een flinke kater tegenkomen en me dan altijd weer opvrolijken. En, ik weet zeker dat ik altijd kan aankloppen als ik mijn gloeilampje weer eens niet kan vervangen!”


Meer over Hi-Fi Klubben ontdekken?

Hi-Fi Klubben elektronicawinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Burchtstraat 40, Nijmegen

Bekijk meer:elektronicawinkels
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.