Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Check de tips van Myrthe: ‘Lekker dansen in café ’t Paleis!’

Door Jurgen Smit 14 april 2018

Nijmegen is leuk! Maar de leukste tips over onze stad komen toch van jullie Nijmegenaren zelf. Deze week vertelt Myrthe Bouwkamp over haar liefde voor Nijmegen en tipt ze ook nog een paar leuke plekken!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Over Myrthe

Myrthe Bouwkamp
Myrthe Bouwkamp. (Foto: eigen foto)

Myrthe Bouwkamp is geboren in het Radboud ziekenhuis en opgegroeid aan de Ooijsebandijk in de Ooijpolder. Al snel begon de grote stad te trekken. “De middelbare school periode bracht ik door op de Kwakkenberg en daarna ben ik op de HAN Cultureel Maatschappelijke Vorming gaan studeren in het Nebo gebouw. Op mijn 18e ben ik naar Nijmegen verhuisd, op kamers gaan wonen in de Van Welderen straat en daarna heb ik een kleine 10 jaar op de Groesbeekseweg gewoond. Via de benedenstad en Zwanenveld ben ik zo’n 17 jaar geleden in Leuvensbroek terecht gekomen. Een wijk waar ik nog steeds niet veel mee heb, maar de heerlijke grote tuin aan het water en mijn veranda en bloementuin maken veel goed. 

Yes! Een handtekening van de Dolly Dots!

Dolly Dots
De vroegere meidengroep de Dolly Dots. (Foto: ANP)
Myrthe herinnert zich nog dat ze al heel jong met haar ouders meeging naar de Vierdaagsefeesten. “Ik wilde altijd op de eerste rij staan en zat dan bij mijn vader op zijn nek naar de optredens te kijken. Als 9-jarige heb ik een handtekening gescoord van de Dolly Dots. Dit traden op op Plein 1944. Ik geloof dat ik nog nooit een Vierdaagse in de stad heb overgeslagen! Eén keer heb ik zelf meegelopen in 1986.

 Café ’t Paleis is het favoriete café van Myrthe

bockbier speciaalbiertjes
Foto ter ilustratie, Unsplash

Mijn favoriete Nijmeegse café is café ’t Paleis, daar heb ik heel wat avonden doorgebracht. Altijd gezellig, vooral in de late uurtjes. Met de Vierdaagse ben ik daar de laatste jaren altijd dj Myrthe, geweldig om zo’n kleine kroeg aan het dansen te krijgen!


Meer over Café ’t Paleis ontdekken?

Café ’t Paleis cafés

Gesloten16:00 - 04:00

Priemstraat 5, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

‘Dit is de beste plek om te ontspannen’

Wandelen langs de Waal
Wandelen langs de Waal. (Foto: ANP)
Ik vind het heerlijk om vanaf de stad langs de Waal naar de Bisonbaai te lopen. Heerlijk naar het water kijken en op de strandjes zitten. Ik ben opgegroeid tegenover de Bisonbaai en daar kwam ik dus al vanaf dat ik kon lopen. Nog steeds is de Ooijpolder mijn favoriete plek om te ontspannen.

Het mooiste park

Valkhof Nijmegen
De ruïne in het Valkhofpark
“Het mooiste park van Nijmegen is het Valkhofpark”, vindt Myrthe. “Het park kent een prachtige historie, een mooi uitzicht en het is er heerlijk vertoeven met de Dag van het Levenslied!

Het mooiste standbeeld van Nijmegen

Mariken standbeeld
Het standbeeld van Mariken op de Grote Markt. (Foto: Indebuurt Nijmegen)

 

Het mooiste standbeeld van Nijmegen is volgens Myrthe zeker weten Mariken van Nimwegen op de Grote Markt. “Een prachtig beeld en echt heel herkenbaar voor Nijmegen. Wat ik heel leuk vind is dat het beeld tijdens de carnaval IN de tent staat op de Grote Markt. Net alsof ze naast het podium altijd even meekijkt.”

Dit kan veel beter

 “Nijmegen scoort helaas nog steeds heel hoog op horeca-discriminatie”, vertelt Myrthe. “Op dit punt schaam ik mezelf voor mijn stad. Ik heb zoveel voorbeelden die ik kan noemen vanuit mensen uit mijn directe omgeving die geweigerd werden aan de deur met een of ander rot smoesje. Uitgaan moet voor iedereen een fijne ontspannen bezigheid zijn en daar mag nooit iemand om zijn of haar afkomst/huidskleur/religie of geaardheid geweigerd worden.”
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.