Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chef van de Week is Timo van Café Daen: ‘Een goede chef helpt ook met poetsen’

Door Jurgen Smit 27 september 2018

Timo Oostvogel (31) werkt inmiddels al vier jaar bij Café Daen. “Het lijkt me heel gaaf om café Daen uiteindelijk over te nemen.”

Heb je altijd al chef willen worden?

“Ja. Mijn ouders hadden een cateringbedrijf in Nijmegen dus het zat er al jong in. Ik wist dat ik de horeca in wilde en heb een opleiding tot kok en gastheer gedaan. Inmiddels werk ik bij café Daen achter de bar én als chef. Ik houd erg van de afwisseling.”

Wat vind je zo leuk aan chef zijn?

“Mensen zijn echt uit, ze komen voor het eten. Als het eten goed is en je hebt er een lekker biertje bij dan kom je ook sneller terug. Dat vind ik het leukste, als mensen terugkomen omdat ze tevreden zijn. In de zomer komen hier veel toeristen, bijvoorbeeld Engelsen en Duitsers. Dat zijn vaak ook mensen die al eens in Nijmegen geweest zijn en terugkomen bij ons omdat het ze zo goed is bevallen.”

Wat kook je het liefst?

“Ik ben een groot fan van pasta’s. Maar ook het wisselen tussen gerechten vind ik mooi, zoals het maken van verschillende seizoensmenu’s.”

Wat is het lekkerste dat je ooit hebt gegeten?

“Escargots. Mijn ouders wonen in Frankrijk, daar kun je dit gerecht heel lekker eten.”

Waar in Nijmegen ga je zelf graag uit eten?

“Ik eet wel eens hier bij Café Daen, maar ik ga ook wel eens lekker sushi eten bij Shabu Shabu of naar de Bok voor een stukje vlees.”

Met welk ingrediënt zouden mensen meer moeten doen?

“Groenten. Er duiken ook steeds meer vegetarische gerechten op bij restaurants, die vraag groeit. Ik vind het leuk om daar wat meer mee te doen.”

Wat maakt iemand een goede chef? 

“Een goede chef moet leiding kunnen geven. Je moet ook goed kunnen communiceren. Maar wat net zo belangrijk is, is om samen een team te vormen. Ik help bijvoorbeeld ook altijd met het poetsen van de keuken. Dat doe je met elkaar.”

Wat doe je over tien jaar? 

“Ik zou graag op een dag voor mezelf beginnen. Het liefst zou ik zelfs Café Daen overnemen. Het leukste vind ik om een zaak te hebben waar je ’s ochtends koffiedrinkt en ’s avonds op de bar staat te dansen.”


Meer over Café Daen ontdekken?

Café Daen cafés

Geopend12:00 - 03:00

Grote Markt 24, Nijmegen

Bekijk meer:cafés

adv.