Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen

Door Jurgen Smit 30 juni 2017

Lang niet alle bekende Nederlanders komen uit de Randstad. Er zijn genoeg beroemdheden voor wie het goede oude Nijmegen voor altijd ‘als thuis’ blijft voelen. Ben jij één van deze BN’ers al eens tegengekomen in de kroeg?Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Joris Linssen

 

Joris Nijmegenaren
Joris Linssen. (Foto: ANP)

Deze sympathieke presentator is geboren in Nijmegen en woont nu in Utrecht. Joris is bekend van programma’s als Taxi, Hello Goodbye en zijn muzikale groep Caramba. Nog een gossip-nieuwtje: hij schijnt ieder jaar even terug te komen naar Nijmegen. Waarom? Om nieuwe cowboylaarzen te kopen bij Westernstore Silverado in de Lange Hezelstraat.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Maud Mulder

Maud bekende
Maud Mulder. (Foto: ANP)

De meesten van ons leerden Maud kennen tijdens de tweede editie van de talentenjacht Idols, waar Maud tweede werd. De Nijmeegse hockeyde ook altijd al in het eerste damesteam van de Nijmeegse hockeyclub NMHC. De laatste jaren is Maud vooral actief in verschillende musicals. Ze speelde in kindermusicals Thomas de Locomotief, Doornroosje en De Gelaarsde Kat en is nu te zien in de musical Sneeuwwitje. Maud heeft ook een bekende zus, Eefke Mulder, daarover later meer.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Torre Florim (van De Staat)

Torre Florim
Torre Florim van De Staat. (Foto: ANP)

Deze bekende Nederlander is de leadzanger van de Nijmeegse band de Staat. De band was onder meer te zien op Pinkpop, Lowlands, Down The Rabbit Hole en ontving ook al een Edison. In november geeft de Staat in de Vasim drie bijzondere concerten. De rockband speelt op een rond podium met alleen maar publiek om zich heen.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Willibrord Frequin

Frequin Nijmegen
Willibrord Frequin. (Foto: ANP)

Je vindt ‘m of zwaar irritant, of je mag hem juist wel. Willibrord Frequin werd geboren in Arnhem, maar groeide op in Nijmegen. Zijn vader, Louis Frequin, was lange tijd hoofdredacteur van De Gelderlander. Geen wonder dus dat Willibrord ook de journalistiek in ging. Hij werkte onder meer voor KRO’s Brandpunt en stapte in de jaren negentig over naar RTL4, RTL5 en SBS6. Bij deze laatste zender presenteerde hij De week van Willibrord, waarin hij mensen op een ‘directe’ manier ondervroeg. Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Frank Boeijen

Frank Boeijen Nijmegen
Frank Boeijen. (Foto: ANP)

Jaaaa! Je zat stiekem al op hem te wachten hè? Onze eigen Frank Boeijen hoort zeker thuis in dit lijstje van beroemde Nijmegenaren. Hij bezong ons mooie Kronenburgerpark en werd in de jaren 80 vooral populair met de Frank Boeijen Groep. Boeijen staat bekend om zijn poëtische liedteksten met vaak ook een boodschap. ‘Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart-wit. Maar in de kleur van je hart’, is daar een voorbeeld van.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Eefke Mulder

Eefke Mulder
Eefke Mulder. (Foto: ANP)

Eefke Mulder (ja, de zus van Maud Mulder) zette Nijmegen op de kaart door haar prestaties in de hockeywereld. Eefke is voormalig hockeyinternational en speelde maar liefst 115 interlands in het Nederlands team. In 2008 beëindigde ze haar loopbaan als international. Ze werkt nu bij een Nijmeegs advocatenkantoor waar ze onder meer diverse sportorganisaties en hun bestuurders bijstaat op het gebied van schade en aansprakelijkheid.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Fons de Poel

Fons Nijmegen
Fons de Poel. (Foto: ANP)

Fons de Poel is geboren in Nijmegen en werkte onder meer als journalist bij De Gelderlander. Later werkte hij bij de actualiteitenprogramma’s Netwerk en Brandpunt. Fons keert ieder jaar weer terug naar Nijmegen en maakt dan het KRO-programma ‘Het gevoel van de Vierdaagse’.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Pieter Derks

Pieter Derks
Pieter Derks. (Foto: ANP)

Cabaretier Pieter Derks zet onze stad op een grappige manier op de kaart. Hij werd geboren in Wijchen, groeide op in Beuningen maar heeft zijn thuishaven nu in Nijmegen. Derks won onder meer het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en was vaste cabaretier van het tv-programma De Wereld Draait Door. In 2013 won de Nijmegenaar de finale van De Slimste Mens. Ook deed hij mee aan de Wie is de Mol in 2015. Wil je weten waar hij de komende tijd te zien is? Check dan even zijn website.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Daphne Deckers

Daphne Deckers
Daphne Deckers. (Foto: ANP)

Fotomodel Daphne Deckers is in Nijmegen geboren en groeide op in Persingen. Ze is bekend van haar modellenwerk, presenteerde onder meer Holland’s Next Top Model en RTL Boulevard en is getrouwd met tennisser Richard Krajicek. Ze schrijft boeken en columns over opvoeden en heeft ook al enkele kinderboeken op haar naam staan.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Jeroen van der Boom

Jeroen Nijmegen
Jeroen van der Boom. (Foto: ANP)

Deze topper hoort ook in dit lijstje met bekende Nijmegenaren. Wist je dat deze zanger zijn tv-carriére begon als presentator van Call TV?  Op 18 juni 2007 kwam de single Jij bent zo uit, de doorbraak van Jeroen. Het nummer stond twee weken op nummer 1 in de Top 40. Sinds 2008 is het leven voor Jeroen één groot feest. Vanaf dat jaar hoort hij bij de Toppers. In 2015 coverde Van der Boom het nummer Mag ik dan bij jou van Claudia de Breij. De versie van Jeroen werd een regelrechte tophit.Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Wat niet is kan nog komen!

Sophie en Janneke
Het team van indebuurt Nijmegen: Sophie van den Boogaard en Janneke van Bergen.

Dit zijn wij, Sophie van den Boogaard en Janneke van Bergen, het team van indebuurt Nijmegen. Onze ambitie is om heel bekend te worden! Wil jij lid worden van onze fanclub? Schrijf je dan vooral in voor onze nieuwsbrief en like ons op Facebook.

 Meer over Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen ontdekken?

Bekende Nijmegenaren: deze BN’ers komen uit Nijmegen


Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nijmegenaren

adv.