Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Doornroosje gaat twee nieuwe festivals organiseren vanwege haar 50-jarig bestaan

Door Jurgen Smit 2 oktober 2018

Hoe kan een poppodium een jubileum nou beter vieren dan met twee grote feestjes? Op 6 december wordt Doornroosje 50 jaar en dus staan er twee festivals op de planning.

Upon the My-O-My

Op 8 december organiseert Doornroosje het festival Upon the My-O-My. Verwacht in Doornroosje van ’s middags tot ’s nachts rock, psychedelic, jazz, electronics en andere stijlen. De eerste namen zijn ook al bekend gemaakt: onder andere Omar Souleyman, The Mauskovic Dance Band, Motorpsycho en Klimaforandringer maken in Nijmegen hun opwachting.

Oscillator

Een week later, op 15 december, is het tijd voor de eerste editie van Oscillator. “Oscillator markeert het startpunt voor de volgende vijf decennia. We onderzoeken de toekomst door middel van beeld, geluid en gevoel, op zoek naar nieuw terrein. Je wordt op alle mogelijke manieren geprikkeld, en meegenomen in een nieuw elektronisch sprookje,” zo valt te lezen op de website. De kaartverkoop begint op 4 oktober en de line-up is nog niet bekend gemaakt.

Sprookjes

Naast de festivals wil Doornroosje ook graag samen met de bezoekers van de afgelopen 50 jaar herinneringen ophalen. Daarom zijn ze op zoek naar jouw verhaal.

Lees ook:

Doornroosje

Directeur Toine Tax over 50 jaar Doornroosje, stiekeme signeersessies en van underground naar Marco Borsato

[ LONGREAD ] Op 6 december 1968 werd Stichting Doornroosje in het leven geroepen. Volgend jaar viert...

Meer over

Nieuws

adv.