Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de echte bikkels: rondrennen door Nijmegen met een juten zak op je rug

Door Jurgen Smit 28 augustus 2018

Alle fitboys en fitgirls opgelet! In Nijmegen kun je zondag 28 oktober rondrennen met een zware juten zak op je rug. Is dit leuk? Wel als je van een pittige uitdaging houdt! De loodzware wedstrijd heeft de toepasselijk naam De Kaaisjouwer Run gekregen. 

De Kaaisjouwer Run

Want wist je dat tot begin jaren zestig de lading van schepen aan de Waalkade met de hand werden gelost? De werklui werden kaaisjouwers genoemd en tilden vracht tot 80 (!) kilogram zwaar uit de scheepsruimen en brachten deze naar de Grote Markt. Wil jij in hun voetsporen treden? Dat kan dus!

Loodzwaar parcours van Waalkade naar de Grote Markt

Deelnemers leggen op zondag 28 oktober een loodzwaar parcours af vanaf de Waalkade naar de Grote Markt en weer terug. Het parcours heeft een lengte van 2,5 kilometer en moet meerdere keren achtereenvolgend worden afgelegd met een jute zak van vijf, tien of vijftien kilogram.  Onderdeel van het parcours zijn o.a. de Voerweg, de Lieve Vrouwentrappen en natuurlijk de Veerpoort trappen.

Word jij Kaaisjouwer 2018?

Bij de inschrijving wordt onderscheid gemaakt tussen professionele en recreatieve Kaaisjouwers. Het gewicht van de zak kan bij de inschrijving worden aangegeven. Degene met de meeste ronden binnen de gestelde tijd wint de titel: ‘Kaaisjouwer 2018’. Er is maar een beperkt aantal startnummers beschikbaar. De kaartverkoop start vrijdag 31 augustus om 18:00 uur. Kaarten kosten € 24,50 p.p. en zijn inclusief startnummer en een officieel Kaaisjouwer Run t-shirt. Meer info vind je hier! 

 

adv.