Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag je nu wel of niet fietsen op de Lange Hezelstraat?

Door Jurgen Smit 22 juni 2017

Verontwaardigde blikken van voetgangers of juist snerpende belletjes van fietsers. In de oudste winkelstraat van Nederland, de Lange Hezelstraat, geldt het recht van de sterkste. Waarbij de hamvraag is: mogen wij hier nu wel of niet fietsen?

Als je haast hebt lukt het echt niet om het verkeersbord te ‘lezen’ aan het begin van de straat. Oké, je mag de straat niet in, maar fietsers weer wel. Dan weer een blauw bordje met voetgangers erop. Daaronder weer pijlen met fietsers erbij. Weet je wat, we vragen het gewoon na bij de gemeente Nijmegen, dat gaat misschien sneller. Het verlossende antwoord komt snel: ‘Ja, je mag fietsen in de Lange Hezelstraat!’.

Verboden te fietsen in het centrum van Nijmegen

Maar waar in het centrum mag je dan niet fietsen? Nou bijvoorbeeld in de Stikke Hezelstraat. “Dit in verband met de steile helling en de watergoot die voor onveilige situaties kan zorgen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook andere plekken in de stad zijn verboden voor je bewegende stalen ros. Deze gebieden heten ‘voetgangersgebied’ en het gaat om de volgende straten: Broerstraat, Marikenstraat, Moenenstraat, Pauwelstraat en de noordzijde van Plein 1944. Hier is het verboden te fietsen.

Maar er zijn ook straten waarbij voetgangers en fietsers vriendelijk worden verzocht om ‘rekening te houden met elkaar’, bijvoorbeeld in de Nijmeegse Molenstraat.

Molenstraat verkeersbord
Een verkeersbord in de Nijmeegse Molenstraat. Voetgangers en fietsers moeten in deze straat rekening met elkaar houden.

Stout zijn op de fiets, wat kost dat?

Het advies is om je goed te houden aan de fietsverboden want er wordt regelmatig gecontroleerd. En word je betrapt dan kan een fietstochtje best wel prijzig zijn, namelijk 55 euro plus 9 euro administratiekosten.

 

 Meer over Mag je nu wel of niet fietsen op de Lange Hezelstraat? ontdekken?

Mag je nu wel of niet fietsen op de Lange Hezelstraat?


adv.