Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Minutenlang wachten voor de stoplichten op het Quackplein: ‘Ik fiets nu om, of fiets door rood’

Door Jurgen Smit 24 september 2018

Nijmegenaren die de laatste tijd het vernieuwde Quackplein oversteken, zijn het over één ding eens: wat. duurt. het. lang! Op het kruispunt tussen het Keizer Karelplein en de Kronenburgersingel zijn sinds kort ‘slimme’ stoplichten neergezet, die aangeven hoe lang het nog duurt voor je over mag steken. Maar of dat helpt?

Klachten

Op sociale media regent het al weken klachten over de situatie op het Quackplein. Op Twitter zijn het vooral automobilisten die niet te spreken zijn over de verkeerssituatie.

Meer dan 4 minuten

Wij namen zelf de proef op de som en keken hoe lang het duurde om met de fiets van de Kronenburgersingel tot aan de Smetiusstraat te komen. De totale wachttijd? 4 minuten en 10 seconden. In de tussentijd negeerden 7 voetgangers en 3 fietsers het rode verkeerslicht. Voorbijganger Bastiaan noemt de situatie ‘waardeloos’. “Ik kom hier zeker 3 keer per dag langs. Als ik mijn kinderen naar school breng fietsen we tegenwoordig om. Dat is sneller. En als ik naar mijn werk fiets, dan ga ik door rood. Normaal doe ik dat nooit, maar bijna drie minuten voor een stoplicht staan, is echt waardeloos.”

Lees ook:

Fiets

7 x verkeersboetes voor fietsers in Nijmegen waar je van schrikt

Stel je voor: je komt uit de stad vandaan en je hebt lekker wat biertjes gedronken. Prima toch, want...

Mag dat: een parkeerplaats maken van je voortuin in Nijmegen?

Er is niets zo irritant als geen parkeerplaats vinden in de buurt van je huis. Wat zeggen we: we vin...

 

 

Meer over

Verkeer

adv.