Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x verkeersboetes voor fietsers in Nijmegen waar je van schrikt

Door Jurgen Smit 13 september 2018

Stel je voor: je komt uit de stad vandaan en je hebt lekker wat biertjes gedronken. Prima toch, want je bent op de fiets? Ja, dat brakke ding dus. Bel stuk, lamp kapot, je kent het wel. Het zal je een zorg zijn, je wilt in één rechte lijn naar huis nu. Hup, over het Keizer Karelplein heen, even doortrappen en je bent er. Dit geheel kan je duur komen te staan. Want als fietser heb je je ook aan regels te houden, anders krijg je gewoon een boete. En daar kun je flink van schrikken.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

BOB?

We zeggen met zijn allen wel: ‘ja lekker, doe er nog maar een, ik ben op de fiets’. Maar wist je dat je ook op de fiets niet beschonken mag rijden? Heb je meer dan 0,54 promile alcohol in je bloed? Dan kun je een boete krijgen van €100,- Echt waar. En ben je er gevaarlijk bij aan het doen, kun je er nog wat bovenop krijgen. Werk je niet mee aan de alcoholcontrole? Hopsa, €90,- erbij!

Trrrrrring!

Kom je nog wel eens wat andere weggebruikers tegen, dan komt een bel wel van pas. Is die stuk? Dan kun je een boete krijgen van €35,- Snel eentje aanschaffen dus als die van jou stuk is.

Optelsommetje

Even los van dat we eigenlijk allemaal wel weten dat fietsen in het donker zonder goede verlichting écht levensgevaarlijk is, kan het je ook op behoorlijk wat boetes komen te staan. Voor- of achterlicht stuk: €55,- . En als je een handhaver treft met een slecht humeur, of jij hebt zelf een grote mond, dan kun je hier ook nog boetes voor krijgen: geen trapperreflectoren: €35,-, geen wielerreflectoren €35,- en is dat rode reflectieding aan de achterkant stuk: €35,- . Ka-ching! Da’s bij elkaar €160,-.

Verkeerde kant op

Tegen het verkeer in fietsen? Dat mag niet, ook als fietser! En als je daar een boete voor krijgt…: €55,- Misschien vanzelfsprekend, maar rijd je tegen de rijrichting in op een autoweg of snelweg als fietser (het staat echt zo beschreven bij het openbaar ministerie), dan ‘geldt een hoger tarief’. Niet de verkeerde kant opgaan op de A73 dus…

Niet daar!

Verboden je fiets te stallen. Als dat bordje er staat – het officiële verkeersbord dus – en je zet hem er wel neer? Dan zou je zomaar €35,- over kunnen moeten maken aan justitie. Zonde van je geld. En dat bord staat er waarschijnlijk niet voor niets.

Even geduld ajb

Steek je vast de weg over zónder te wachten op groen… €90,- Pittig hè? En linke soep ook nog natuurlijk. Geduld mensen, is een schone zaak.

Bocht om, arm uit!

 

Reis jij liever met de auto? Dan vind je dit lijstje zeker interessant:

verkeer

7 x verkeersovertredingen in Nijmegen: zo duur is het

Rij jij wel eens door donker-oranje of zit jouw gordel voor dat korte stukje even niet vast? Kan je ...

 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.