Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is jouw fiets steeds kapot? Leen dan voor een tientje per maand een Swapfiets!

Door Jurgen Smit 23 juni 2017

Kapotte remmen, stroeve kettingen, lekke banden: er kan veel stuk gaan aan je fiets. Meestal gebeurt dit niet in de voortuin en ben je gedoemd om naar een veel te dure fietsenmaker te lopen. Klaar mee? Sinds maar kun je in Nijmegen voor een tientje per maand een Swapfiets leasen.

Altijd mobiel

Het idee van deze leenfiets komt van Richard, Martijn en Dirk, drie jongens uit Delft. In hun hometown is de Swapfiets al een groot succes en ook in studentenstad Leiden lopen de zaken goed. Het voordeel van de Swapfiets is dat ze je ook helpen als je fiets het begeeft. Voor 10 euro per maand krijg je een prima fiets en als-ie stuk is komen ze ‘m zo snel mogelijk en altijd binnen 12 uur repareren. Als je fiets niet ter plekke kunnen gemaakt kan worden, dan wordt hij omgeruild voor een nieuwe. Zo blijf je dus ten alle tijden lekker mobiel.

De blauwe band

De Swapfietsen zijn te herkennen aan hun blauwe voorband. “We werden soms wel eens verdacht van diefstal als we een fiets aan het maken waren. Dus we hadden herkenbare bedrijfskleding nodig en opvallende fietsen.” vertellen de jongens. Als je geen tijd hebt om je fiets om te ruilen voor reparatie is dat geen enkel probleem. “We doen zelfs aan contactloos Swappen: dat betekent dat de fietsenmaker en de klant elkaar niet eens ontmoeten. We ruilen dan gewoon je kapotte fiets om voor een nieuwe terwijl die bijvoorbeeld op het station staat. Het slot zetten we wel over, en als je dan terug komt heb je met hetzelfde sleuteltje toch een nieuwe fiets.” Hertstikke hendig dus!


Meer over Swapfiets ontdekken?

Swapfiets fietsenwinkels

Geopend08:00 - 22:00

Hatertseweg 400, Nijmegen

Bekijk meer:fietsenwinkels

Meer over

Nieuws

adv.