Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rookzones in Nijmeegse speeltuinen De Leemkuil en Brakkefort

Door Jurgen Smit 29 juni 2017

Even een peukje wegpaffen aan één van de tuintafels in De Leemkuil of Brakkefort? Dat mag vanaf zaterdag 1 juli niet meer. Roken op het speelterrein in de speeltuinen is vanaf dan verboden. Rokers mogen alleen nog een sigaretje opsteken in rookzones ver van het speelgebied.

De nieuwe rookregel is een initiatief van de gemeente Nijmegen. De gemeente wil de kinderen beschermen tegen het schadelijke meeroken en slecht voorbeeldgedrag.

De raad gaat voor rookzones

Het rookverbod in de Nijmeegse speeltuinen is een initiatief van de Nijmeegse raadsleden Rachel Brouwer en Sophie Luijpen. “Alle kinderen verdienen het om in een rookvrije omgeving te spelen”, laten de dames weten. “Zo dragen we als gemeente bij aan een rookvrije generatie.” Brouwer en Luijpen dienden in april de ‘Nijmeegse’ motie in nadat grote Nederlandse pretparken maar ook voetbalclub NEC rookzones instelden. De motie werd door een meerderheid in de Nijmeegse gemeenteraad aangenomen.

“Roken veroorzaakt ernstige en vaak dodelijke ziektes”, vertellen de raadsleden op de website van D66. “Onze kinderen moeten hier zo min mogelijk aan worden blootgesteld, zeker in speeltuinen, waar kinderen op de eerste plaats staan.”



Meer over Rookzones in Nijmeegse speeltuinen De Leemkuil en Brakkefort ontdekken?

Rookzones in Nijmeegse speeltuinen De Leemkuil en Brakkefort


  • Wil jij een 'Nieuw in Nijmegen' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Nijmegen.

adv.