Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker chillen op het waalstrand deze week? Ruim wel even je rotzooi op!

Door Jurgen Smit 22 mei 2017

Het is eindelijk zomer en daar genieten we van. Deze week wordt het zo warm dat je met goed fatsoen je handdoekje neer kan leggen op een van de waalstrandjes die onze stad rijk is. Heerlijk! Minder heerlijk zijn de lege bierblikjes, druivendoosjes, chipszakjes en sigarettenpeuken die achterblijven. De hoeveelheid rotzooi is inmiddels zo groot dat de Actie Schone Waal stopt met het opruimen van zwerfafval rondom de Waalstranden. Ze kunnen de hoeveelheid troep niet meer aan. 

Actie Schone Waal

Actie Schone Waal is een organisatie die met hulp van vrijwilligers de waalstranden schoon probeert te houden. In 2014 begonnen ze met de opruimacties om de mensen in Nijmegen bewust te maken van de hoeveelheid afval die zij achterlaten na een strandbezoek. Met hun acties hebben ze het belang van schone stranden en natuur onder de aandacht gebracht bij de gemeente. Op internet konden mensen zich aanmelden om deel te nemen aan een opruimactie. In het totaal hebben vrijwilligers 84 keer de strandjes opgeruimd, en nu houdt dit dus op.

 

De DAR

De actiegroep stopt omdat de hoeveelheid afval te gortig is voor een groep vrijwilligers. De gemeente Nijmegen heeft vanaf nu de DAR gevraagd om de strandjes schoon te houden, zo stelt De Gelderlander. De DAR houdt ook onze parken schoon. Het kan natuurlijk geen kwaad om de DAR een handje te helpen en de restanten van je zomerse dag weer lekker mee naar huis te nemen. Zo kunnen we Nijmegen zelf super mooi houden en allemaal genieten van een heerlijk schoon strandje!

 Meer over Lekker chillen op het waalstrand deze week? Ruim wel even je rotzooi op! ontdekken?

Lekker chillen op het waalstrand deze week? Ruim wel even je rotzooi op!


Meer over

Gemeente Nieuws

adv.