Staging stad

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ratten in de tuin en schimmels op het plafond in Zwanenveld

Door Jurgen Smit 6 juni 2017

Oké, wij van indebuurt schrijven meestal over leuke dingen maar soms komen er ook minder leuke nieuwtjes op ons pad. Bijvoorbeeld het nieuws dat de bewoners van de 40e straten in de wijk Zwanenveld het meer dan zat zijn. Ze eisen van verhuurder Portaal dat hun woningen gerenoveerd worden en dat de overlast van ratten (ja ieks, ratten!) aangepakt wordt. 

Bewoner Jacqueline zag vorige week nog een rat in haar tuin. “Ik hing de was op en toen zag ik het beest opeens onder een boom zitten. In de avonduren komen ze hier uit de sloot en lopen op straat. Als ik Portaal hierover bel, is het ons probleem.”

Schimmel op het plafond

Jacqueline baalt ook enorm van de staat van haar woning. “Mijn voordeur sluit niet goed, er zitten kieren in de raamkozijnen, mijn huis is echt niet warm te stoken. Er zit zelfs gewoon schimmel op het plafond! Maar ook dat is weer ons probleem, niet van Portaal.”

Huurverlaging totdat alles gerenoveerd is

De huurders uit Zwanenveld zijn begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk handtekeningen in de wijk. Ze eisen renovatie van de woningen, een lagere huur en de aanpak van ratten. In de buurt staan ongeveer 270 woningen. Eind juni worden de krabbels aangeboden aan Portaal. De boze buurtbewoners worden gesteund en geholpen door de Nijmeegse SP.

Jacqueline is erg benieuwd hoe Portaal gaat reageren op de petitie. “Voor ons is het onmogelijk om contact te krijgen met Portaal. Alles is ons probleem. Ik heb heel erg het kastje-muur-gevoel bij Portaal.”

Portaal laat indebuurt weten juist alle klachten serieus te nemen. “Wij hebben vandaag kennis genomen van de berichtgeving in de media en zijn erg verbaasd over dit initiatief”, zegt Simon de Ridder, woordvoerder van Portaal. “Tot nu toe zijn wij niet benaderd door de SP Nijmegen met vragen die zij hebben over het onderhoud van deze woningen. Als zij contact gezocht hadden, dan konden wij hen vertellen dat wij al in april een schouw hebben gedaan bij deze woningen en dat er groot onderhoud gepland staat. Wij herkennen daarmee dat periodiek groot onderhoud nodig is, zoals wij dat vanzelfsprekend uitvoeren bij al onze woningen in Nijmegen.”

 Meer over Ratten in de tuin en schimmels op het plafond in Zwanenveld ontdekken?

Ratten in de tuin en schimmels op het plafond in Zwanenveld


adv.